Kjøttboller med grønnsaker, agurk- og tomatsalat og tzatzikidressing
20-30
Roede
Glutenfri

Kjøttboller med grønnsaker, agurk- og tomatsalat og tzatzikidressing

Vi har sneket inn grønnsaker i disse kjøttbollene, så de er ekstra saftige. Olivenene og tzatzikien gir salaten en smak av Hellas.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • olivenolje
  • salt
  • pepper

Kokte poteter

poteter
Poteter
350 g

Kjøttboller med grønnsaker

kjøttboller med grønnsaker
Kjøttboller med grønnsaker
300–360 g
Olje
1 ts

Agurk- og tomatsalat

tomat
Tomat
1 stk
agurk
Agurk
½ stk
rødløk
Rødløk
½ stk
ruccola
Ruccola
50 g
kalamataoliven
Kalamataoliven
1 pakke
basilikum og oregano
Basilikum og oregano
1 pakke
Olivenolje
1 ss

Tzatzikidressing

agurk
Agurk
½ stk
yoghurt
Yoghurt (Melk, Laktose)
150 g
persillade
Persillade (Sulfitt)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 674 kcal
  • Fett 40 g
  • Karbohydrater 50 g
  • Protein 29 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag ovnsbakte poteter i stedet: Skyll og kutt potetene i skiver eller båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek dem i ovnen i 20–25 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.

  1. Kokte poteter: Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  2. Kjøttboller med grønnsaker: Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 8–10 minutter, eller til de er gjennomvarme. 
  3. Agurk- og tomatsalat: Skyll og kutt tomaten og den halve agurken i terninger. Skrell og kutt den halve rødløken i tynne skiver. Skyll og tørk ruccolaen. Bland sammen grønnsakene, olivenene, basilikum- og oreganokrydderet, 1 ss olivenolje, litt salt og pepper i en salatbolle (se tips). 
  4. Tzatzikidressing: Kutt resten av agurken i strimler. Bland sammen agurken, yoghurten og kryddermiksen i en skål.
  5. God middag!
  1. Kjøttboller med grønnsaker: 150 g Potet: 150 g Salat: 125 g Dressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 470 kcal.