Fiskekaker med rødkål, kokte poteter, grønne bønner og appelsinsmørsaus
15-20
Glutenfri

Fiskekaker med rødkål, kokte poteter, grønne bønner og appelsinsmørsaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper

Poteter og grønne bønner

poteter
Poteter
350 g
grønne bønner
Grønne bønner
150 g

Fiskekaker og rødkål

finsnittet rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
appelsin
Appelsin
1 stk
fiskekaker
Fiskekaker (Fisk, Melk, Laktose)
360 g

Appelsinsmørsaus

Smør (Melk)
3 ss
appelsinskall
Appelsinskall
1 ts
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 579 kcal
  • Fett 27 g
  • Karbohydrater 57 g
  • Protein 27 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke fiskekakene og kålen i smør i en stekepanne, hvis du heller ønsker det.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.  
  2. Poteter og grønne bønner: Del potetene i to eller fire jevnstore biter, avhengig av størrelsen. Kok potetene i omtrent 18 minutter, eller til de er gjennomkokte. Kutt endene av de grønne bønnene, og kok dem med potetene de siste 3 minuttene av koketiden.  
  3. Fiskekaker og rødkål: Ha rødkålen utover et stekebrett med bakepapir. Skyll appelsinen godt, og finriv skallet (kun det oransje) på et rivjern. Del appelsinen i to, og press saften over rødkålen. Krydre med salt og pepper, og bland godt. Fordel kålen på ene siden av brettet, og fiskekakene på den andre siden. Stek fiskekakene og kålen i ovnen i omtrent 15 minutter. Vend på kålen og fiskekakene halvveis inn i steketiden.   
  4. Appelsinsmørsaus: Smelt 3 ss smør i en liten kjele, og smak til med 1 ts av det revne skallet fra appelsinen fra punkt 3.      
  5. Vel bekomme!