Kylling i appelsinsaus med smørstekte grønnsaker
20-30
Laktosefri

Kylling i appelsinsaus med smørstekte grønnsaker

En Asia-inspirert rett med sticky kylling, spicy reddiksalat, crispy pak choy og luftig jasminris. Dette er hverdagskos på sitt beste.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Kylling i sticky appelsinsaus

appelsin
Appelsin
1 stk
lime
Lime
1 stk
utbenet kyllinglår u/skinn
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
teriyakisaus
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
100 g
honning
Honning
1 pakke

Reddiksalat med chilimajones

reddiker
Reddiker
1 pakke
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke

Smørstekte grønnsaker

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
pak choy
Pak choy
1 stk
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Vann
4 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 794 kcal
  • Fett 32 g
  • Karbohydrater 83 g
  • Protein 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt to av reddikene i tynne skiver, og pynt retten med dem ved servering.

  1. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Kylling i sticky appelsinsaus: Skyll appelsinen og limen godt, og finriv appelsin- og limeskallet hver for seg på et rivjern (kun det oransje og grønne). Limeskallet skal brukes i steg 3. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre kyllingen med pepper på begge sider. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter på hver side. Ha teriyakisausen, saften fra appelsinen og honningen over kyllingen, og smak til med det revne appelsinskallet. La sausen koke på lav varme frem til servering, eller til den er klissete. Smak til med saft fra limen rett før servering. 
  3. Reddiksalat med chilimajones: Kutt reddikene i små båter. Bland reddikbåtene med chilimajonesen i en skål. Smak til med salt, pepper, det revne limeskallet og saft fra limen. 
  4. Smørstekte grønnsakerSkrell og kutt gulrøttene i skiver på skrå. Del pak choyen i båter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek gulrøttene i omtrent 4 minutter, og legg dem over i en skål. Ha litt olje i stekepannen, og stek hver snittflate på pak choyen i omtrent 1 minutt. Tilsett 4 ss vann og litt salt, og la pak choyen dampe under lokk i omtrent 1 minutt. Bland inn gulrøttene og sesamfrøene, og varm opp.  
  5. Vel bekomme!