Pannestekt laks med poteter, agurksalat og rømme
15-20
Glutenfri

Pannestekt laks med poteter, agurksalat og rømme

Laks med kokte poteter og agurksalat er nesten å regne som en nasjonalskatt. En enkel, rask og god hverdagsrett full av barndomsminner.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • sukker
  • vann
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • salt
  • pepper
  • olje

Poteter

poteter
Poteter
350 g

Agurksalat

agurk
Agurk
½–1 stk
Sukker
1 ss
Vann
½ dl
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
3 ss

Pannestekt laks

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g

Tilbehør

sitron
Sitron
½ stk
lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 617 kcal
  • Fett 36 g
  • Karbohydrater 40 g
  • Protein 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Poteter: Del potetene i to og kok i omtrent 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  2. Agurksalat: Kutt agurken i skiver med en mandolin eller ostehøvel, og ha skivene i en salatbolle. Rør sammen 1 ss sukker, ½ dl vann og 3 ss eddik. Ha laken i bollen med agurkskivene. Krydre med nykvernet sort pepper og litt salt.
  3. Pannestekt laks: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
  4. Tilbehør: Kutt sitronen i båter, og server båtene og lettrømmen til retten.