Wok med kyllingkjøttdeig, asparges, gul karrisaus med ingefær og fullkornsris
20-30
Roede
Laktosefri
Glutenfri

Wok med kyllingkjøttdeig, asparges, gul karrisaus med ingefær og fullkornsris

En smakfull kyllingwok med masse sprø grønnsaker, kokoskrem, karri, ingefær, soya og lime. Skikkelig godt, rett og slett.

Ingredienser

Allergener
  • Soya

Basisvarer

  • vann
  • soyasaus
  • sukker
  • salt

Fullkornsris

fullkornsris
Fullkornsris
125 g
Vann
6 dl

Kyllingwok

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
gul løk
Gul løk
1 stk
gul paprika
Gul paprika
1 stk
asparges
Asparges
1 bunt
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
kyllingkjøttdeig
Kyllingkjøttdeig
300 g
karri
Karri
1 pakke
kokoskrem
Kokoskrem
1 pakke
Vann
1½ dl
Soyasaus (Soya)
2 ss
Sukker
1 ts

Tilbehør

lime
Lime
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 709 kcal
  • Fett 31 g
  • Karbohydrater 68 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Fullkornsris: Kok opp 6 dl lettsaltet vann i en kjele. Tilsett risen når vannet koker, og rør godt om. Ha lokk på kjelen, og la risen koke på lav varme i 20–25 minutter. Sil vannet av den ferdigkokte risen.
  2. Kyllingwok: Skrell gulrøttene og løken, og rens paprikaen. Kutt gulrøttene, løken og paprikaen i skiver. Kutt endene av aspargesene, og del hver asparges i mindre biter. 
  3. Kyllingwok, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i ingefærblandingen. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den til den er gjennomstekt. Tilsett grønnsakene, og stek videre i 3–4 minutter. Krydre med karrien og litt salt. Ha i kokoskremen, 1½ dl vann, 2 ss soyasaus og 1 ts sukker, og kok opp. 
  4. Tilbehør: Del limen i båter, og server båtene til retten.
  1. Ris: 100 g Wok med kylling og grønnsaker: 350 g Energiinnhold: ca. 480 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).