Kjøtt- og linsedeig i hjertesalat med marinerte reddiker, chilimajones og jasminris
20-30
Laktosefri

Kjøtt- og linsedeig i hjertesalat med marinerte reddiker, chilimajones og jasminris

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • cashewnøtter,
  • soya

Basisvarer

  • olivenolje
  • olje
  • salt

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Kjøtt- og linsedeig

gul løk
Gul løk
1 stk
kjøttdeig av storfe og svin med linser
Kjøttdeig av storfe og svin med linser
300 g
soya- og ingefærsaus
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke

Marinerte reddiker

reddiker
Reddiker
1 pakke
lime
Lime
1 stk
Olivenolje
½ ss

Tilbehør

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
koriander
Koriander
½ bunt
cashewnøtter
Cashewnøtter (Cashewnøtter)
1 pakke
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 885 kcal
  • Fett 45 g
  • Karbohydrater 79 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt gjerne salaten i strimler, og bland den med de marinerte reddikene. Server kjøttet og risen med salaten.

  1. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.   
  2. Kjøtt- og linsedeig: Skrell og kutt løken i to. Kutt løken i omtrent 1 cm tykke skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek videre i 3–4 minutter, til den er gjennomstekt.
  3. Kjøtt- og linsedeig, fortsettelse: Ha i løken, og stek videre i omtrent 2 minutter, til løken er gyllen. Tilsett soya- og ingefærsausen, og la det hele småkoke på lav varme frem til servering.   
  4. Marinerte reddiker: Skyll og kutt reddikene i tynne skiver. Del limen i to. Press saften fra halve limen i en liten bolle. Vend inn reddikene og ½ ss olivenolje. Smak til med salt. Kutt resten av limen i båter. 
  5. Tilbehør: Kutt bunnen av hjertesalaten, og skyll bladene i kaldt vann. Skyll og grovhakk korianderen. Grovhakk cashewnøttene. 
  6. Servering: Fyll salatbladene med risen og kjøttdeigen, og topp med de marinerte reddikene, korianderen og cashewnøttene. Server chilimajonesen, resten av risen og limebåtene til retten.