Chili con carne-pai med karamellisert løk og salat
20-30

Chili con carne-pai med karamellisert løk og salat

Sprø paibunn fylt med smakfull og krydret kjøttdeig, og et lokk av karamellisert søt løk. En fest for smaksløkene.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • melk,
  • soya,
  • selleri

Basisvarer

  • hvetemel
  • smør
  • sukker
  • olje
  • olivenolje
  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik

Paibunn

paideig
Paideig (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Hvetemel (Hvete)
3 ss

Karamellisert løk

gul løk
Gul løk
1 stk
Smør (Melk)
½ ss
Sukker
1 ss

Paifyll

chili con carne
Chili con carne
600 g

Salat

restaurantsalat
Restaurantsalat
50 g

Tilbehør

hvitløksdressing
Hvitløksdressing (Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1231 kcal
  • Fett 45 g
  • Karbohydrater 161 g
  • Protein 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bland den stekte løken inn i kjøttet, og topp paien med din favorittost.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Paibunn: Ta paideigen ut av pakken. Smør en paiform eller en lav, ildfast form på 24–30 cm i diameter med olje.
  3. Paibunn, fortsettelse: Kjevle ut deigen med 3 ss hvetemel til den dekker paiformen. Paideigen skal være omtrent ½ cm tykk. Legg deigen over formen, trykk den ned, inntil og opp langs kantene av formen, og prikk bunnen med en gaffel. Dette forhindrer at deigen eser ut under steking. Forstek paideigen nederst i ovnen i omtrent 10 minutter.
  4. Karamellisert løk: Skrell og kutt løken i to, og så i skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 2–3 minutter. Skru ned til middels varme, og tilsett ½ ss smør og 1 ss sukker. Stek videre i omtrent 5 minutter, til løken er gyllen. 
  5. Paifyll: Fordel chili con carnen i den forstekte bunnen, og topp med den karamelliserte løken. Stek paien i ovnen i 10–15 minutter, til den er gjennomvarm.
  6. Salat: Ha salaten i en salatbolle. Drypp litt olivenolje og eddik over salaten før servering. 
  7. Tilbehør: Server hvitløksdressingen til retten. 
  8. Restetips: Oppbevar resten av paien i kjøleskapet, og spis den til lunsj en av de nærmeste dagene.