BBQ glazed svinenakke med honning- og sennepsmarinert potetsalat, maissalat og jalapeño
30-40
Laktosefri
Glutenfri

BBQ glazed svinenakke med honning- og sennepsmarinert potetsalat, maissalat og jalapeño

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • sennep

Basisvarer

  • olje
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper

Potetsalat

poteter
Poteter
350 g
gressløk
Gressløk
½ bunt
sennepsvinaigrette
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
1 pakke
honning
Honning
1 pakke

Maissalat

rødløk
Rødløk
½ stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk
grønt eple
Grønt eple
1 stk
maiskorn
Maiskorn
1 pakke
gressløk
Gressløk
½ bunt
Olje
1 ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss

BBQ glazed svinenakke

svinenakke i skiver
Svinenakke i skiver
300 g
bbq saus
Bbq saus
½ pakke

Servering

Jalapeño
½–1 stk
bbq saus
Bbq saus
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 796 kcal
  • Fett 44 g
  • Karbohydrater 65 g
  • Protein 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du skal grille, kan du legge mindre kull på den ene siden av grillen. På den måten får du én grillsone med direkte varme, og én med indirekte varme. Sylt jalapeñoen i 1 dl vann, ½ eddik og 3 ss sukker, for mer syrlighet.

  1. Fyr opp grillen. Se punkt 7 hvis du ikke ønsker å grille.
  2. Potetsalat: Kok potetene i lettsaltet vann, i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  3. Maissalat: Skrell og finhakk rødløken. Skyll og rens paprikaen, og skyll eplet. Kutt begge i små terninger. Skyll, tørk og finhakk all gressløken. Hell laken av maisen. Bland sammen grønnsakene, eplet, halvparten av gressløken, 1 ss olje og 1 ss eddik i en salatbolle. Smak til med salt og pepper. 
  4. BBQ glazed svinenakke: Krydre kjøttet med salt og pepper. Grill kjøttet på direkte varme i omtrent 2 minutter på hver side. Legg kjøttet over på aluminiumsfolie på indirekte varme. Pensle kjøttstykkene med litt av bbq sausen. La kjøttet ettersteke på indirekte varme i omtrent 8 minutter. 
  5. Potetsalat, fortsettelse: Kutt de nykokte potetene i fire og ha dem i en salatbolle. Vend inn sennepsvinaigretten, honningen og resten av gressløken. Smak til med salt og pepper. 
  6. Servering: Skyll og kutt jalapeñoen i tynne skiver. Server jalapeñoen, resten av bbq sausen og sjyen fra kjøttet til retten. 
  7. Alternativ til grillen: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side. Skru ned temperaturen til middels lav varme, og la kjøttet ettersteke i omtrent 3 minutter på hver side. Pensle kjøttet med bbq sausen før servering.