Asiatisk nudelsalat med sprøstekt kylling, kinakål og ingefær- og koriandersaus
15-20
Laktosefri

Asiatisk nudelsalat med sprøstekt kylling, kinakål og ingefær- og koriandersaus

Sprø og saftig kylling er godt til alt, og det smaker ekstra godt i denne friske og fargerike nudelsalaten som er stappfull av grønnsaker.

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • hvete,
  • gluten,
  • soya

Basisvarer

  • soyasaus
  • olivenolje
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • olje

Nudelsalat

Eggenudler (Egg, Hvete, Gluten)
125 g
gulrot
Gulrot
1 stk
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
delt kinakål
Delt kinakål
200 g
koriander
Koriander
½ bunt

Sprøstekt kylling

utbenet kyllinglår u/skinn
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
maisstivelse
Maisstivelse
1 pakke

Ingefær- og koriandersaus

finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
koriander
Koriander
½ bunt
lime
Lime
1 stk
Soyasaus (Soya)
½ dl
Olivenolje
1 ss
Sukker
1 ts
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 747 kcal
  • Fett 33 g
  • Karbohydrater 70 g
  • Protein 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Legg gjerne gulrotstrimlene i en bolle med kaldt vann i 5 minutter. Det gjør dem ekstra sprø. Hvis du får rester av middagen, kan du lage stekte nudler.

  1. Nudelsalat: Tilbered nudlene som anvist på pakken. Sil vannet av de ferdigkokte nudlene, og skyll dem raskt i kaldt vann.
  2. Nudelsalat, fortsettelse: Skrell gulroten og sjalottløken. Kutt gulroten i tynne strimler og sjalottløken i tynne skiver. Kutt kinakålen i strimler. Skyll, tørk og grovhakk hele korianderbunten.
  3. Sprøstekt kylling: Ta kyllingen ut av pakken, tørk den godt og kutt den i strimler. Vend kyllingen i maisstivelsen. Varm opp en stekepanne til høy varme, og tilsett godt med olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter. Stek kyllingen i flere omganger så det blir sprøtt, og pass på så det ikke blir brent. La kyllingen renne av seg på et kjøkkenpapir. Krydre med salt og pepper. 
  4. Ingefær- og koriandersaus: Bland sammen ingefærblandingen, halvparten av korianderen, ½ dl soyasaus, 1 ss olivenolje, 1 ts sukker og saften fra limen. 
  5. Servering: Bland sammen nudlene og grønnsakene, og ha det over på et stort fat. Topp med den sprøstekte kyllingen, resten av korianderen og ingefær- og koriandersausen.