Pannestekt kyllingfilet med brokkolisalat, fullkornsris og soya- og ingefærsaus
20-30
Roede
Laktosefri

Pannestekt kyllingfilet med brokkolisalat, fullkornsris og soya- og ingefærsaus

Denne salaten må du smake: sprø brokkoli, søt klementin og frisk spinat får litt sting fra chiliflak og krønsj fra sesamfrø - perfekt tilbehør til saftig kylling.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • soyasaus
  • hvetemel
  • salt
  • pepper

Fullkornsris

fullkornsris
Fullkornsris
125 g

Brokkolisalat

brokkoli
Brokkoli
1 stk
spinat
Spinat
50 g
klementin
Klementin
1 stk
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
chiliflak
Chiliflak
½ pakke
Vann
2 dl
Olje
1 ss
Soyasaus (Soya)
2 ss

Kylling og soya- og ingefærsaus

rødløk
Rødløk
1 stk
sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g
hønsebuljong
Hønsebuljong
½ pakke
soya- og ingefærsaus
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Olje
1 ts
Hvetemel (Hvete)
½ ss
Vann
1–2 dl
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 573 kcal
  • Fett 14 g
  • Karbohydrater 68 g
  • Protein 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rist sesamfrøene i en middels varm, tørr stekepanne i 2–3 minutter. Dette får fram de gode smakene i de små frøene. Server gjerne sitron eller lime til retten.

  1. Fullkornsris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Brokkolisalat: Kok opp en kjele med 2 dl vann, og ha lokk på kjelen. Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Damp brokkolien under lokk i 3–4 minutter. Hell av vannet. Skyll og tørk spinaten. Skrell klementinen. Bland sammen grønnsakene i en salatbolle, og smak til med 1 ss olje, 2 ss soyasaus, litt salt og pepper. Topp salaten med sesamfrøene og ønsket mengde av chiliflakene (se tips). 
  3. Kylling og soya- og ingefærsaus: Skrell og finhakk rødløken. Ha kraften fra kyllingpakken i en skål, og skjær kyllingen i to.
  4. Kylling og soya- og ingefærsaus, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha litt olje. Stek kyllingen i 6–7 minutter, til den er gyllen på alle sider. Ha i rødløken underveis i steketiden. Legg kyllingen på et fat, og rør inn ½ ss hvetemel, kraften fra kyllingpakken, hønsebuljongen, soya- og ingefærsausen og 1 dl vann. La sausen småkoke i omtrent 5 minutter. Tilsett mer vann om sausen blir for tykk. Legg kyllingen tilbake i sausen før servering.
  5. God middag!
  1. Kylling: 125 g Ris: 100 g Grønnsaker: 160 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 350 kcal.