Pannestekt kyllingfilet med brokkolisalat, fullkornsris og soya- og ingefærsaus
Roede
Laktosefri

Pannestekt kyllingfilet med brokkolisalat, fullkornsris og soya- og ingefærsaus

4.09 (547)
Under 30 min
10 Ingredienser
Denne salaten må du smake: sprø brokkoli, søt klementin og frisk spinat får litt sting fra chiliflak og krønsj fra sesamfrø - perfekt tilbehør til saftig kylling.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • olje
  • pepper
  • salt
  • soyasaus
  • vann
Fullkornsris
125 g
Brokkoli
1 stk
Spinat
50 g
Klementin
1 stk
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Chiliflak
½ pakke
Vann
2 dl
Olje
1 ss
Soyasaus
2 ss
(Soya)
Rødløk
1 stk
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g
Hønsebuljong
½ pakke
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
(Soya, Hvete)
Olje
1 ts
Hvetemel
½ ss
(Hvete)
Vann
1–2 dl
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
688 kcal
Fett:
30 g
Karbohydrater:
67 g
Protein:
38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rist sesamfrøene i en middels varm, tørr stekepanne i 2–3 minutter. Dette får fram de gode smakene i de små frøene. Server gjerne sitron eller lime til retten.

Tilbered risen som anvist på pakken.
 Kok opp en kjele med 2 dl vann, og ha lokk på kjelen. Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Damp brokkolien under lokk i 3–4 minutter. Hell av vannet. Skyll og tørk spinaten. Skrell klementinen. Bland sammen grønnsakene i en salatbolle, og smak til med 1 ss olje, 2 ss soyasaus, litt salt og pepper. Topp salaten med sesamfrøene og ønsket mengde av chiliflakene (se tips). 
 Skrell og finhakk rødløken. Ha kraften fra kyllingpakken i en skål, og skjær kyllingen i to.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha litt olje. Stek kyllingen i 6–7 minutter, til den er gyllen på alle sider. Ha i rødløken underveis i steketiden. Legg kyllingen på et fat, og rør inn ½ ss hvetemel, kraften fra kyllingpakken, hønsebuljongen, soya- og ingefærsausen og 1 dl vann. La sausen småkoke i omtrent 5 minutter. Tilsett mer vann om sausen blir for tykk. Legg kyllingen tilbake i sausen før servering.
125 g Ris: 100 g Grønnsaker: 160 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 350 kcal.
God middag!