Tikka masala med tofu, fersk koriander og mangochutney
20-30
Laktosefri
Vegetar

Tikka masala med tofu, fersk koriander og mangochutney

Ingredienser

Allergener
  • Hvete,
  • cashewnøtter,
  • soya

Basisvarer

  • hvetemel
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper

Basmatiris

basmatiris
Basmatiris
125 g

Tikka masala

gul løk
Gul løk
½ stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
½ stk
gulrot
Gulrot
1 stk
chiliflak
Chiliflak
¼ pakke
tomatpuré
Tomatpuré
½ pakke
tikka masala-paste
Tikka masala-paste (Cashewnøtter)
1 glass
kokoskrem
Kokoskrem
1 pakke
lime
Lime
½ stk
Hvetemel (Hvete)
1 ts
Vann
1 dl

Tofu

tofu
Tofu (Soya)
1 pakke

Servering

koriander
Koriander
1 bunt
lime
Lime
½ stk
mangochutney
Mangochutney
1 glass
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 806 kcal
  • Fett 29 g
  • Karbohydrater 103 g
  • Protein 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server gjerne chiliflakene ved siden av for å gjøre tikka masalaen mer barnevennlig.

  1. Basmatiris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Tikka masala: Skrell og kutt løken i terninger. Skrell og finhakk hvitløken. Skrell og grovriv gulroten på et rivjern. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken og 1 ts hvetemel i 1–2 minutter. Ha i gulroten, chiliflakene og tomatpuréen. Stek videre 1–2 minutter. Tilsett ønsket mengde av tikka masala-pasten. Ha i kokoskremen og 1 dl vann og gi det hele et oppkok. La tikka masalaen småkoke i omtrent 10 minutter. 
  3. Tofu: Skjær tofuen i terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek tofuen i 3–4 minutter, til den har fått farge.
  4. Tikka masala, fortsettelse: Skyll limen i kaldt vann, og finriv litt av skallet (kun det grønne) på et rivjern. Ha den ferdigstekte tofuen i tikka masalaen, og smak til med saften fra limen, salt og pepper. Topp med limeskallet.
  5. Servering: Skyll og tørk korianderen. Plukk bladene av stilkene, og topp gryten med dem ved servering. Kutt resten av limen i båter, og server båtene og mangochutneyen til retten.