Pannestekt torsk med ovnsbakte poteter og smørsaus
15-20
Glutenfri

Pannestekt torsk med ovnsbakte poteter og smørsaus

Saftig fisk, lettkokte grønnsaker og deilig smørsaus - tradisjonelt, klassisk og veldig godt, og du har middag på bordet før du rekker å si «tidsklemma».

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ovnsbakte poteter

poteter
Poteter
350 g

Grønnsaker

brokkoli- og blomkålbuketter
Brokkoli- og blomkålbuketter
300 g

Pannestekt torsk

torskefilet
Torskefilet (Fisk)
325 g
Smør (Melk)
1 ss

Smørsaus

smørsaus
Smørsaus (Fisk, Melk, Laktose)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 463 kcal
  • Fett 20 g
  • Karbohydrater 34 g
  • Protein 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke fisken i ovnen sammen med potetene. Da har du fisken i en smurt ildfast form. Krydre den med salt og pepper, og topp med litt smør. Stek fisken i ovnen i 8–10 minutter.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte poteter: Skyll potetene og del dem i to. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 18–20 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
  3. Grønnsaker: Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kok brokkoli- og blomkålbukettene i 3–4 minutter, til de er møre.
  4. Pannestekt torsk: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Tilsett 1 ss smør mot slutten av steketiden.
  5. Smørsaus: Hell sausen over i en liten kjele, kok opp på middels varme under omrøring.
  6. Vel bekomme!