Pannestekt torsk med ovnsbakte poteter og smørsaus
Glutenfri

Pannestekt torsk med ovnsbakte poteter og smørsaus

3.99 (210)
Under 20 min
4 Ingredienser
Saftig fisk, lettkokte grønnsaker og deilig smørsaus - tradisjonelt, klassisk og veldig godt, og du har middag på bordet før du rekker å si «tidsklemma».

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
350 g
Brokkoli- og blomkålbuketter
300 g
Torskefilet
325 g
(Fisk)
Smør
1 ss
(Melk)
Smørsaus
½ pakke
(Fisk, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
459 kcal
Fett:
19 g
Karbohydrater:
34 g
Protein:
37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke fisken i ovnen sammen med potetene. Da har du fisken i en smurt ildfast form. Krydre den med salt og pepper, og topp med litt smør. Stek fisken i ovnen i 8–10 minutter.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Skyll potetene og del dem i to. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 18–20 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
 Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kok brokkoli- og blomkålbukettene i 3–4 minutter, til de er møre.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Tilsett 1 ss smør mot slutten av steketiden.
 Hell sausen over i en liten kjele, kok opp på middels varme under omrøring.
God middag!