Krydderstekt laks med asparges, poteter og balsamicovinaigrette
20-30
Roede
Laktosefri
Glutenfri

Krydderstekt laks med asparges, poteter og balsamicovinaigrette

Saftig laks med smak av sennep og dill, lettkokte grønnsaker og syrlig balsamicodressing er en klassisk Roedefavoritt.

Ingredienser

Allergener
  • Sennep,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • margarin
  • salt

Kokte poteter

poteter
Poteter
350 g

Krydderstekt laks

rødløk
Rødløk
1 stk
laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
kryddermiks med sennep og dill
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
½–1 pakke
Margarin (Melk)
1 ss

Kokte grønnsaker

nepe
Nepe
1 stk
asparges
Asparges
100 g

Sitron og balsamicovinaigrette

sitron
Sitron
½ stk
balsamicovinaigrette
Balsamicovinaigrette
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 626 kcal
  • Fett 37 g
  • Karbohydrater 40 g
  • Protein 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Pannestek laksen i 3–4 minutter på hver side i en middels varm stekepanne. Den nederste 2–3 cm delen av aspargesen er trevlete og ikke så god. Fjern den før du koker grønnsakene.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
  2. Kokte poteter: Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  3. Krydderstekt laks: Skrell og kutt rødløken i båter. Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Legg rødløken og fisken i en ildfast form, og krydre fisken med kryddermiksen. Topp med 1 ss margarin, og stek det hele i ovnen i omtrent 8–10 minutter (se tips).  
  4. Kokte grønnsaker: Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skrell og kutt nepen i båter. Kutt bunnene av aspargesene. Kok nepen i 3 minutter. Ha i aspargesene, og kok videre i 2–3 minutter. Sil av vannet. 
  5. Sitron og balsamicovinaigrette: Kutt sitronen i båter, og server båtene og balsamicovinaigretten til retten. 
  1. Laks: 125 g Potet: 150 g Grønnsaker: 150 g Vinaigrette: ½ ss Energiinnhold: ca. 480 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).