Squash- og fetakaker med thailandsk agurksalat, sweet chili-saus og jasminris
35-45
Vegetar

Squash- og fetakaker med thailandsk agurksalat, sweet chili-saus og jasminris

Fetaost, squash og koriander er en nydelig kombinasjon, disse thaiinspirerte grønnsakskakene blir sprø, fyldige og innmari gode.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • hvete,
  • peanøtter,
  • melk

Basisvarer

  • hvetemel
  • eplesider-/hvitvinseddik
  • sukker
  • salt
  • olje

Squash- og fetakaker

squash
Squash
1 stk
koriander
Koriander
½ bunt
fetaost
Fetaost (Melk, Laktose)
50 g
egg
Egg (Egg)
2 stk
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Hvetemel (Hvete)
1 dl

Thailandsk agurksalat

agurk
Agurk
½–1 stk
rødløk
Rødløk
½ stk
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Eplesider-/hvitvinseddik
¼ dl
Sukker
1 ss
Salt
½ ts

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Tilbehør

lime
Lime
1 stk
sweet chili-saus
Sweet chili-saus
1 pakke
koriander
Koriander
½ bunt
hakkede peanøtter
Hakkede peanøtter (Peanøtter)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 826 kcal
  • Fett 34 g
  • Karbohydrater 101 g
  • Protein 28 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bytt gjerne ut hvetemel med rismel for glutenfrie squashkaker.

  1. Squash- og fetakaker: Riv squashen på den grove siden av et rivjern. Ha den revne squashen i et dørslag, og strø over litt salt. La squashen stå i et par minutter før du klemmer ut væsken med hendene. Skyll og finhakk korianderstilkene, spar bladene til topping. Smuldre fetaosten. 
  2. Thailandsk agurksalat: Skyll og kutt agurken i to, og så i skiver på skrå. Skrell og finhakk rødløken. Rør sammen ¼ dl eddik, 1 ss sukker og ½ ts salt i en skål, til sukkeret er oppløst. Vend inn agurken, rødløken og 1 ts av ingefærblandingen i dressingen, og sett salaten i kjøleskapet.
  3. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  4. Squash- og fetakaker, fortsettelse: Bland squashen med eggene, korianderstilkene, fetaosten, 1 dl hvetemel, 1–2 ts av ingefærblandingen og litt salt i en skål. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek små, flate kaker av squashblandingen, i 4–5 minutter på hver side. Legg squashkakene over på en tallerken, og dekk dem med et kjøkkenhåndkle slik at de holder seg varme frem til servering. 
  5. Tilbehør: Kutt limen i båter. Ha limebåtene, sweet chili-sausen, korianderbladene og peanøttene i hver sin skål til servering.