20-30
Hjemmelaget fiskesuppe med torsk
Klassisk, tradisjonell og veldig god. Nyt en kremet, mild fiskesuppe med friske grønnsaker, saftig fisk og nystekt brød.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- hvete,
- gluten,
- melk
Basisvarer
- smør
- hvetemel
- vann
- salt
- pepper
Hjemmelaget fiskesuppe
Fiskebuljong (Fisk)
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Helmelk (Melk, Laktose)
5 dl
Sitron
½ stk
Smør (Melk)
2 ss
Hvetemel (Hvete)
3 ss
Vann
5–7 dl
Fisk og grønnsaker
Gulrøtter
2 stk
Vårløk
1 pakke
Torskefilet (Fisk)
165 g
Dill
1 bunt
Grove bagetter
Grove bagetter (Hvete, Gluten)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 713 kcal
- Fett 20 g
- Karbohydrater 92 g
- Protein 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvetemelet kan byttes med maisstivelse (maisenna), for en glutenfri suppe. Tilsett en spiseskje eller to med lett crème fraîche eller en skvett matfløte for en mer kremet suppe.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Hjemmelaget fiskesuppe: Smelt 2 ss smør i en vid kjele, og ha i 3 ss hvetemel (se tips). Spe på med omtrent 5 dl vann mens du visper, og ha i fiskebuljongen og grønnsaksbuljongen. Kok opp, og la det småkoke i 5 minutter. Visp så inn omtrent 5 dl melk. Kok opp, mens du rører underveis.
- Fisk og grønnsaker: Skrell gulrøttene, og skyll vårløken godt. Kutt grønnsakene i strimler. Du kan også rive gulrøttene på et rivjern. Skyll fisken, og skjær den i terninger. Skyll dillen, rist av vannet, og finhakk den.
- Grove bagetter: Stek bagettene som anvist på pakken.
- Hjemmelaget fiskesuppe, fortsettelse: Tilsett grønnsakene og fisken i den hvite sausen, og la det hele småkoke i 4–5 minutter til alt er gjennomvarmt og grønnsakene er møre. Smak til med saft fra sitronen, og litt salt og pepper. Hvis suppen er for tykk, kan du spe den ut med litt mer vann.
- Servering: Strø dillen over suppen ved servering.