Svinefilet med kremet potetsalat, ruccola og tomat
15-20
Laktosefri
Glutenfri

Svinefilet med kremet potetsalat, ruccola og tomat

En sunn og rask rett for hele familien. En ordentlig god potetsalat er aldri feil, og med en saftig svinefilet blir dette raskt en favoritt.

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • selleri

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper

Kremet potetsalat

poteter
Poteter
350 g
selleristang
Selleristang (Selleri)
1 stk
grønt eple
Grønt eple
½–1 stk
sjalottløk
Sjalottløk
½–1 stk
aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
1 pakke
kryddermiks med sennep og dill
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
½–1 pakke

Svinefilet

filetstykke av svin
Filetstykke av svin
300 g

Ruccola og tomat

ruccola
Ruccola
50 g
tomat
Tomat
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 606 kcal
  • Fett 32 g
  • Karbohydrater 39 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kjernetemperatur for svinefilet er 66–68 grader (rosa kjerne) og 68–70 grader (gjennomstekt).

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.  
  2. Kremet potetsalat: Del potetene i to eller fire. Kok potetene i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
  3. Svinefilet: Del kjøttet i to like store biter. Krydre kjøttet med litt salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 1 minutt på hver side, til det er gyllent. Legg kjøttet over i en ildfast form, og stek det i ovnen i 12–15 minutter. Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile frem til servering (se tips). 
  4. Kremet potetsalat, fortsettelse: Del potetene i to. Skyll og kutt sellerien i tynne skiver, og eplet i terninger. Skrell og finhakk sjalottløken. Bland alt sammen i en salatbolle, og vend inn aiolien. Smak til med kryddermiksen, salt og pepper.  
  5. Ruccola og tomat: Skyll ruccolaen og tomaten. Kutt tomaten i mindre biter og vend sammen med ruccolaen.    
  6. Nyt måltidet!