Sweet and sour med svinekjøtt, sesamstekt brokkoli og jasminris
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Sweet and sour med svinekjøtt, sesamstekt brokkoli og jasminris

Sweet and sour er en klassiker på alle kinarestauranter. Vi har gjort det enkelt å gjenskape denne klassikeren, slik at du raskt kan nyte gode asiatiske smaker i hverdagen.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • sukker
  • soyasaus
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Sweet and sour-saus

tomatpuré
Tomatpuré
1 ss
sweet chili-saus
Sweet chili-saus
1 pakke
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
maisstivelse
Maisstivelse
1 pakke
chiliflak
Chiliflak
¼ pakke
Vann
4 dl
Sukker
3 ss
Soyasaus (Soya)
3 ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss

Sweet and sour-gryte

svinekam
Svinekam
300 g
rødløk
Rødløk
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk

Sesamstekt brokkoli

brokkoli
Brokkoli
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Smør (Melk)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 879 kcal
  • Fett 22 g
  • Karbohydrater 121 g
  • Protein 48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilpass styrken på retten etter det som passer din familie. Smak til hele retten med chiliflakes eller krydre din egen porsjon. Har du ananas på lur, passer det godt inn i denne retten.

  1. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Sweet and sour-saus: Ha tomatpuréen, chilisausen, hønsebuljongen og 4 dl vann i en kjele. Kok opp og la det småkoke i 2–3 minutter. Tilsett 3 ss sukker, 3 ss soyasaus og 2 ss eddik. Bland ut maisstivelsen med 3 ss vann i en skål, og rør jevningen inn i sausen mens den koker. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer sukker og eddik. Smak også til med chiliflakene (se tips). 
  3. Sweet and sour-gryte: Skjær kjøttet i strimler. Skrell rødløken og gulrøttene. Kutt rødløken i tynne båter. Kutt gulrøttene i to på langs og deretter i skiver på skrå. Rens og kutt paprikaen den i store terninger. 
  4. Sweet and sour-gryte, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til høy varme, og tilsett litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter. Ha kjøttet over i sweet and sour-sausen. Stek rødløken, gulrøttene og paprikaen i 2–3 minutter, og ha grønnsakene over i sausen. La det hele småkoke i omtrent 5 minutter. 
  5. Sesamstekt brokkoli: Kutt brokkolien i små buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og tilsett litt olje. Stek brokkolien i omtrent 5 minutter. Ha i hvitløken, sesamfrøene og 1 ss smør, og stek det hele i 1–2 minutter. Smak til med salt og pepper. 
  6. God middag!