Sweet and sour med svinekjøtt, sesamstekt brokkoli og jasminris
Laktosefri
Glutenfri

Sweet and sour med svinekjøtt, sesamstekt brokkoli og jasminris

4.25 (942)
Under 30 min
13 Ingredienser
Sweet and sour er en klassiker på alle kinarestauranter. Vi har gjort det enkelt å gjenskape denne klassikeren, slik at du raskt kan nyte gode asiatiske smaker i hverdagen.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • soyasaus
  • sukker
  • vann
Jasminris
125 g
Tomatpuré
1 ss
Sweet chili-saus
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Maisstivelse
1 pakke
Chiliflak
¼ pakke
Vann
4 dl
Sukker
3 ss
Soyasaus
3 ss
(Soya)
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Svinekam
300 g
Rødløk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Rød paprika
1 stk
Brokkoli
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Smør
1 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
873 kcal
Fett:
22 g
Karbohydrater:
120 g
Protein:
48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilpass styrken på retten etter det som passer din familie. Smak til hele retten med chiliflakes eller krydre din egen porsjon. Har du ananas på lur, passer det godt inn i denne retten.

Tilbered risen som anvist på pakken.
Ha tomatpuréen, chilisausen, hønsebuljongen og 4 dl vann i en kjele. Kok opp og la det småkoke i 2–3 minutter. Tilsett 3 ss sukker, 3 ss soyasaus og 2 ss eddik. Bland ut maisstivelsen med 3 ss vann i en skål, og rør jevningen inn i sausen mens den koker. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer sukker og eddik. Smak også til med chiliflakene (se tips). 
 Skjær kjøttet i strimler. Skrell rødløken og gulrøttene. Kutt rødløken i tynne båter. Kutt gulrøttene i to på langs og deretter i skiver på skrå. Rens og kutt paprikaen den i store terninger. 
Varm opp en stekepanne til høy varme, og tilsett litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter. Ha kjøttet over i sweet and sour-sausen. Stek rødløken, gulrøttene og paprikaen i 2–3 minutter, og ha grønnsakene over i sausen. La det hele småkoke i omtrent 5 minutter. 
 Kutt brokkolien i små buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og tilsett litt olje. Stek brokkolien i omtrent 5 minutter. Ha i hvitløken, sesamfrøene og 1 ss smør, og stek det hele i 1–2 minutter. Smak til med salt og pepper. 
God middag!