Salat med krydderbakt laks, Røros rømme og nystekte bagetter
20-30

Salat med krydderbakt laks, Røros rømme og nystekte bagetter

En mettende salat med laks, revet Grana Padano-ost og nystekte bagetter er en klassisk kombinasjon av smaker.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • hvete,
  • gluten,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper

Bagetter

grove bagetter
Grove bagetter (Hvete, Gluten)
1 pakke

Krydderbakt laks

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
kryddermiks med sennep og dill
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
1 pakke

Salat

hjertesalat
Hjertesalat
2 stk
rødløk
Rødløk
1 stk
tomater
Tomater
2 stk
Grana Padano
Grana Padano (Egg, Melk)
1 stk
Røros lettrømme
Røros lettrømme (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 843 kcal
  • Fett 38 g
  • Karbohydrater 76 g
  • Protein 50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag krutonger i stedet. Kutt bagettene i terninger, drypp over litt olje, og krydre med salt og pepper. Stek brødterningene i ovnen ved 180 grader i omtrent 10 minutter, til de er gylne og sprø. Topp salaten med krutongene.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft
  2. BagetterStek bagettene som anvist på pakken. Del bagettene i skiver før servering.
  3. Krydderbakt laks: Fordel fisken utover en smurt ildfast form, og krydre den med kryddermiksen, litt salt og pepper. Stek fisken midt i ovnen i 10–12 minutter, til den så vidt er gjennomstekt.
  4. Salat: Skyll, tørk og kutt salatene i strimler. Skrell og kutt rødløken i tynne strimler. Kutt tomatene i terninger. Legg salaten på et stort serveringsfat.
  5. Salat, fortsettelse: Fordel grønnsakene og den krydderbakte laksen over salaten. Finriv Grana Padano-osten på et rivjern, og topp salaten med osten og litt av rømmen.
  6. Servering: Bland salaten rett før servering, og server resten av rømmen og bagettene til retten.