Kyllingburrito med svarte bønner, avokadodressing, tortillachips og tomat- og maissalat
25-35

Kyllingburrito med svarte bønner, avokadodressing, tortillachips og tomat- og maissalat

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)

Kyllingburrito

gul løk
Gul løk
½ stk
svarte bønner
Svarte bønner
1 pakke
kyllingkjøttdeig
Kyllingkjøttdeig
300 g
three spice
Three spice
½–1 pakke
tomatsalsa
Tomatsalsa
1 pakke
fullkornstortillaer
Fullkornstortillaer (Hvete)
4 stk
Vann
1 dl

Tomat- og maissalat

rød chili
Rød chili
½ stk
gul løk
Gul løk
½ stk
tomat
Tomat
1 stk
maiskorn
Maiskorn
1 pakke
koriander
Koriander
1 bunt
lime
Lime
½ stk

Avokadodressing

guacamole
Guacamole
½ pakke
lett urtedressing
Lett urtedressing (Melk, Laktose)
½ pakke

Tilbehør

lime
Lime
½ stk
små tortillachips
Små tortillachips
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 984 kcal
  • Fett 38 g
  • Karbohydrater 103 g
  • Protein 58 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rull ferdig burritoene med kjøttfyllet. Varm opp en stekepanne til middels varme, og stek burritoene i et par minutter på hver side. Da får du en sprøere burrito.

  1. Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft. 
  2. Kyllingburrito, forberedelse: Skrell og kutt halve løken i skiver. Skyll bønnene. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe, og del kjøttdeigen i mindre biter.
  3. Kyllingburrito: Tilsett løken og bønnene. Krydre med ønsket mengde av tacokrydderet, og ha i tomatsalsaen og 1 dl vann. Smak til med salt. La det hele småkoke på middels lav varme frem til servering. 
  4. Tomat- og maissalat: Skyll chilien, del den i to og fjern frøene. Finkutt chilien og resten av løken. Skyll og kutt tomaten i terninger. Skyll maiskornene. Skyll, rist og grovhakk korianderen. Bland grønnsakene i en serveringsskål, og smak til med saften fra den halve limen, salt og pepper.
  5. Kyllingburrito, fortsettelse: Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i omtrent 5 minutter før servering. 
  6. Avokadodressing: Bland guacamolen og urtedressingen i en serveringsskål. 
  7. Tilbehør: Kutt resten av limen i båter. Server limen og tortillachipsene til retten.