Indisk wrap med butter chicken, kålsalat og tomatraita
20-30

Indisk wrap med butter chicken, kålsalat og tomatraita

En klassisk indisk kyllingcurry med tomatraita pakkes i tortillalefser, som et nikk til Mexico. To verdensdeler møtes på en tallerken.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • sukker
  • olivenolje
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • salt
  • olje

Kålsalat

rødløk
Rødløk
½ stk
strimlet kålsalat
Strimlet kålsalat
120 g
sitron
Sitron
½ stk
Sukker
½–1 ts
Olivenolje
1 ss

Butter chicken

utbenet kyllinglår u/skinn
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
rødløk
Rødløk
½ stk
butter chicken-paste
Butter chicken-paste
1 glass
lett crème fraîche
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g

Tortillalefser

fullkornstortillaer
Fullkornstortillaer (Hvete)
4 stk

Tomatraita

tomat
Tomat
1 stk
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
persillade
Persillade (Sulfitt)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 964 kcal
  • Fett 50 g
  • Karbohydrater 78 g
  • Protein 52 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Behold fettet på kyllingen. Det smelter i stekepannen og gjør at kyllingen blir saftigere.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Kålsalat: Skrell og kutt hele rødløken i tynne skiver. Ha halvparten av løken og hele den strimlede kålsalaten i en serveringsskål. Rør sammen saften fra den halve sitronen, ½–1 ts sukker, 1 ss olivenolje og litt salt i en skål. Vend dressingen inn i kålsalaten rett før servering.
  3. Butter chicken: Skjær kyllingen i mindre biter (se tips). Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter. Ha i resten av løken fra punkt 2, og stek videre i 1–2 minutter, til løken er blank og kyllingen har fått en jevn stekeskorpe. Tilsett butter chicken-pasten, og stek det hele i omtrent 1 minutt til. Ha i crème fraîchen, og kok opp.
  4. Tortillalefser: Pakk inn tortillalefsene i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering.
  5. Tomatraita: Skyll og kutt tomaten i små terninger. Bland tomaten sammen med yoghurten, kryddermiksen og litt salt i en serveringsskål.
  6. Servering: Fyll tortillalefsene med kålsalaten, kyllingen og tomatraitaen.