Blomkålwings med bønnestuing, syltede grønnsaker og aioli
35-45
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar

Blomkålwings med bønnestuing, syltede grønnsaker og aioli

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • vann
  • eplesider-/hvitvinseddik
  • sukker
  • aluminiumsfolie
  • salt
  • pepper
  • olje

Blomkålwings

bbq saus
Bbq saus
1 pakke
blomkål
Blomkål
1 stk
røkt chilimix
Røkt chilimix
½ pakke
persillade
Persillade (Sulfitt)
1 pakke
maisstivelse
Maisstivelse
½ pakke
panering
Panering
½ pakke
Smør (Melk)
2 ss

Grillede poteter

poteter
Poteter
350 g

Syltede grønnsaker

rødløk
Rødløk
½ stk
gulrot
Gulrot
1 stk
Jalapeño
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss

Spicy bønnestuing

hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
gul løk
Gul løk
½ stk
svarte bønner
Svarte bønner
1 pakke
hakkede tomater
Hakkede tomater
1 boks
røkt chilimix
Røkt chilimix
½ pakke
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
2 dl

Tilbehør

aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 897 kcal
  • Fett 34 g
  • Karbohydrater 124 g
  • Protein 23 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kjør bønnestuingen et par ganger med stavmikser for en mer jevnet konsistens.

  1. Fyr opp grillen. Se punkt 7 hvis du ikke ønsker å grille.
  2. Blomkålwings: Smelt 2 ss smør i en kjele, og vend inn bbq sausen. Kutt blomkålen i buketter og ha dem over i en stor bolle. Vend inn smørblandingen, og deretter halvparten av chilikrydderet, kryddermiksen, maisstivelsen, paneringen og litt salt. Fordel blomkålen på et dobbeltark aluminiumsfolie. Grill den i omtrent 8 minutter på direkte varme, vend om underveis. La blomkålen ettersteke på indirekte varme, i omtrent 10 minutter. 
  3. Grillede poteter: Skyll og del potetene i to. Vend dem inn med litt olje og salt. Grill dem på direkte varme, i omtrent 5 minutter på alle sider. Etterstek potetene på indirekte varme, i omtrent 15 minutter. 
  4. Syltede grønnsaker: Skrell rødløken og gulroten. Kutt grønnsakene og jalapeñoen i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en kjele. Vend inn grønnsakene, og la grønnsakene trekke i laken frem til servering.
  5. Spicy bønnestuing: Skrell og finhakk hvitløken og løken. Skyll bønnene i et dørslag. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken og chilikrydderet i omtrent 5 minutter.  Hell på de hakkede tomatene, 2 dl vann, bønnene og grønnsakbuljongen. La gryten småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med sukker, salt og pepper. 
  6. Tilbehør: Server aiolien til retten. 
  7. Alternativ til grillen: Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. Fordel blomkålvingene og potetene på stekebrett dekket med bakepapir og stek det i omtrent 15 minutter, eller til de er gylne og møre.