15-20
Linguine med persillepesto, bacon og fetaost
En frisk og lett pastarett med masse godsaker. Sprøtt bacon, feta, saftige tomater og en god persillepesto, for å nevne noe.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- olivenolje
- salt
- pepper
- olje
Linguine
Pasta (Hvete)
200 g
Stekt bacon og løk
Rødløk
1 stk
Baconterninger
150 g
Topping
Tomat
1 stk
Fetaost (Melk, Laktose)
100 g
Ruccola
50 g
Persillepesto
Bladpersille
1 bunt
Hvitløksfedd
½ stk
Sitron
1 stk
Olivenolje
½–1 dl
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 946 kcal
- Fett 52 g
- Karbohydrater 79 g
- Protein 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For å lage en mer smakfull persillepesto, kan du tilsette litt revet parmesan eller en annen type ost. Opprinnelig er det pinjekjerner i pesto, men du kan også bruke cashewnøtter eller mandler. Rister du nøttene først, smaker de enda mer.
- Linguine: Tilbered pastaen som anvist på pakken.
- Stekt bacon og løk: Skrell og kutt rødløken i båter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconet i et par minutter, til det er gyllent og sprøtt. Tilsett løken, og stek videre i omtrent 2 minutter, til løken er gyllen.
- Topping: Skyll tomaten, og kutt den og fetaosten i terninger. Skyll og tørk ruccolaen.
- Persillepesto: Skyll persillen, og ha den i et litermål. Skrell hvitløken, og ha den og ½–1 dl olivenolje i litermålet (se tips). Kjør blandingen glatt med en stavmikser. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper. Sil vannet av den ferdigkokte pastaen, og vend inn persillepestoen.
- Servering: Bland løken, baconet, tomaten, fetaosten og ruccolaen med pastaen før servering.