Linguine med persillepesto, bacon og fetaost
15-20

Linguine med persillepesto, bacon og fetaost

En frisk og lett pastarett med masse godsaker. Sprøtt bacon, feta, saftige tomater og en god persillepesto, for å nevne noe.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • olivenolje
  • salt
  • pepper
  • olje

Linguine

pasta
Pasta (Hvete)
200 g

Stekt bacon og løk

rødløk
Rødløk
1 stk
baconterninger
Baconterninger
150 g

Topping

tomat
Tomat
1 stk
fetaost
Fetaost (Melk, Laktose)
100 g
ruccola
Ruccola
50 g

Persillepesto

bladpersille
Bladpersille
1 bunt
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
½ stk
sitron
Sitron
1 stk
Olivenolje
½–1 dl
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 946 kcal
  • Fett 52 g
  • Karbohydrater 79 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For å lage en mer smakfull persillepesto, kan du tilsette litt revet parmesan eller en annen type ost. Opprinnelig er det pinjekjerner i pesto, men du kan også bruke cashewnøtter eller mandler. Rister du nøttene først, smaker de enda mer.

  1. Linguine: Tilbered pastaen som anvist på pakken.
  2. Stekt bacon og løk: Skrell og kutt rødløken i båter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconet i et par minutter, til det er gyllent og sprøtt. Tilsett løken, og stek videre i omtrent 2 minutter, til løken er gyllen.
  3. Topping: Skyll tomaten, og kutt den og fetaosten i terninger. Skyll og tørk ruccolaen.
  4. Persillepesto: Skyll persillen, og ha den i et litermål. Skrell hvitløken, og ha den og ½–1 dl olivenolje i litermålet (se tips). Kjør blandingen glatt med en stavmikser. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper. Sil vannet av den ferdigkokte pastaen, og vend inn persillepestoen.
  5. Servering: Bland løken, baconet, tomaten, fetaosten og ruccolaen med pastaen før servering.