Ertesuppe med middagspølser

Ertesuppe med middagspølser

Ny oppskrift
Under 20 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose

Basisvarer:
  • Salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
Borte-hjemmelaget ertesuppe
1 pose
Salt
ts
Middagspølser
1 pakke
(Laktose)
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Persille
1/2 pakke
Flatbrød
pakke
Smør
ss
Bagetter
1/2 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du noen gang forsøkt dijonsennep i ertesuppen? Det gjøres i den enkeltes suppetallerken. Øs først opp suppe, ha i en liten skje sennep og rør om. Det gir et skikkelig løft og litt spenst til suppen.

Sett ovnen på 210 grader. Stek bagetten i 9 minutter.
Ha ertesuppen i en kjele og varm forsiktig opp. Eventuelt kan du gjøre som beskrevet under. Det er enklere, men vil ta litt lengre tid.
Kok opp en stor kjele med vann, legg posen med suppe i vannet og la den koke i omtrent 15 minutter.
Løft posen opp av vannet, hold i den med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen. Hell suppen forsiktig tilbake i kjelen tømt for vann eller i en serveringsbolle. Smak eventuelt til med litt salt og pepper.
Kutt pølsene i biter. Du kan velge å enten varme dem i suppen eller å steke dem i en stekepanne med olje.
Dryss hakket persille over suppen ved servering.
Server med baguetter eller brød og smør.
God middag!