Urtebakt torsk med linsesalat og rødvinssaus
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Litt salt
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
- solsikke-/rapsolje
Torskefilet
375 g
Gressløk
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
½ dl
Lime
½ stk
Salt
Smør
1 ss
Gulrot
½ stk
Rødløk
1 stk
Brokkoli
½ stk
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Grønne linser
1 boks
Lime
½ stk
Salt
Rødvinssaus
1 pakke
Poteter
500 g
Litt salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du litt bacon eller en litt sterk spekepølse, sprøstek det og server det til fisken. Det gir mye ekstra smak.
Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 20-25 minutter.
Skyll fisken og legg den i en ildfast form eller på et stekebrett med bakepapir. Fordel urteoljen og litt smør på fiskestykkene. Sett formen i ovnen og bak fisken i 8–10 minutter. Prøv å beregne stekingen av fisken slik at den er klar samtidig som linsesalaten.
Skrell gulrot og riv eller kutt den i strimler. Kutt rødløk i tynne skiver og brokkoli i små buketter. Stek grønnsakene i en vid kjele med olje til de er blanke. Tilsett de ferdigkokte linsene og stek videre til de er gjennomvarme. Smak til med limesaft, salt og pepper.
Kok opp sausen under omrøring.
Server urtebakt torsk med kokte poteter, lun linsesalat og rødvinssaus.
God middag!