Glutenfri
Vegetar
Shepherd's pie
med linser og blandet salat med balsamicovinaigretteNy oppskrift
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Salt
- smør
Poteter
350 g
Lettmelk
½–1 dl
Smør
1 ss
Bolognese med linser
600 g
Revet Grande Premium
1 pakke
Tomat
1 stk
Gulrot
1 stk
Ruccola
50 g
Balsamicovinaigrette
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 572 kcal
- Fett:
- 22 g
- Karbohydrater:
- 69 g
- Protein:
- 23 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også grovrive gulrøttene på et rivjern.
Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
Skrell og kutt potetene i fire. Kok potetene i 12–15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Varm opp linsebolognesen i en kjele under omrøring, på middels høy varme.
Sil vannet av de ferdigkokte potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene med 1 ss smør. Spe på med melken, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt.
Fordel linsebolognesen utover en smurt, ildfast form, og fordel potetmosen på toppen. Topp med Grande Premium osten, og stek paien midt i ovnen i 10–12 minutter, eller til osten er gyllen.
Skyll tomaten og ruccolasalaten, og kutt tomaten i båter. Skrell gulroten og lag lange bånd med en skreller eller ostehøvel. Ha ruccolaen, tomaten og gulrotbåndene i en serveringsskål, og vend inn balsamicovinaigretten.
God middag!