Vegetarpai med soltørkede tomater, fennikel, fetaost og eple- og spinatsalat
Vegetar

Vegetarpai med soltørkede tomater, fennikel, fetaost og eple- og spinatsalat

Ny oppskrift
Under 45 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • olje
  • pepper
  • salt
Paideig
1 stk
(Soya, Hvete, Melk, Laktose)
Gul løk
1 stk
Fennikel
1 stk
Soltørkede tomater
75 g
Egg
4 stk
(Egg)
Lettmelk
2½ dl
(Melk, Laktose)
Fetaost
100 g
(Melk, Laktose)
Olje
1 ts
Grønt eple
1 stk
Tomat
1 stk
Spinat
50 g
Lett urtedressing
40 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
800 kcal
Fett:
37 g
Karbohydrater:
83 g
Protein:
33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Steketiden kan variere noe avhengig av hvilken stekeovn du har. Lag paien og salaten ferdig, og ta den med deg ut i sola! Restetips: Ta vare på middagsrestene og nyt en deilig lunsj dagen etter

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft, med over- og undervarme. Ta ut paideigen. Finn frem en paiform eller en lav ildfast form med 24–30 cm i diameter.
Kjevle ut deigen med litt hvetemel til en stor leiv som dekker paiformen, omtrent ½ cm tykk. Legg deigen over formen, trykk den ned i formen og inntil og opp langs kantene. Prikk bunnen med en gaffel. Dette hindrer at deigen eser under steking. Forstek paibunnen på nederste rille i ovnen i omtrent 10 minutter (se tips).
Skrell og finhakk løken. Skyll fennikelen, kutt den og de soltørkede tomatene i strimler. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i omtrent 5 minutter, eller til de er blanke. Krydre med salt og pepper. Visp sammen 4 egg, 2½ dl melk, salt og pepper. Fordel grønnsakene og eggeblandingen i den forstekte paibunnen. Smuldre fetaosten på toppen. Stek paien i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til eggeblandingen har satt seg i midten. 
Skyll og kutt eplet og tomaten i skiver. Skyll og tørk spinaten. Bland sammen grønnsakene i en salatbolle, og vend inn ønsket mengde av urtedressingen. Smak til med salt og pepper.
 ¼ Salat: 100 g Dressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 600 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!