Lettsaltet torsk med rotmos, dampet brokkoli og bechamelsaus
Ny oppskrift
Under 25 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
Poteter
400 g
Lettsaltet torskefilet
375 g
Brokkoli
½ stk
Smør
1 ss
Rotmos
200 g
Bechamelsaus
300 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt brokkolien i små buketter og finakk hvitløk. Varm opp en stekepanne med olje og stek brokkoli og hvitløk på middels varme til brokkolien er mør. Smak til med smør, salt og pepper.
Sett stekeovnen på 200 grader varmluft og kok opp en kjele med lettsaltet vann til brokkoli.
Kok opp poteter i vann. Skru temperaturen ned til medium og la potetene trekke til de er møre, i omtrent 20–25 minutter.
Skyll og tørk av fisken med kjøkkenpapir og del den i porsjoner. Krydre fisken med pepper og legg fiskestykkene i en ildfast form med litt vann. Bak fisken i ovnen på 200 grader i ca 10–15 minutter til den er gjennomstekt og flaker seg ved et lett trykk.
Varm opp rotmos og bechamel i hver sin kjele under omrøring. Eventuelt kan du gjøre som beskrevet under. Det er enklere, men tar lengre tid.
Kok opp en stor kjele med vann. Legg posene med rotmos og bechamelsaus i vannet og la det hele småkoke i omtrent 15 minutter. Løft posene opp av vannet, hold i dem med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen. Hell rotmosen over i et serveringsfat og sausen i et sausenebb.
Kutt brokkolien i buketter, skrell stilken og kutt den i staver. Kok brokkolien i 4–5 minutter rett før servering. Hell av vannet og ha litt smør.
Server lettsaltet torsk med rotmos, brokkoli, poteter og bechamel.
God middag!