Tacosalat med kjøttdeig og bønner, syltet rødløk og jalapeñodressing
Roede
Glutenfri

Tacosalat med kjøttdeig og bønner, syltet rødløk og jalapeñodressing

3.57 (108)
Under 35 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • olje
  • salt
  • sukker
  • vann
Rødløk
1 stk
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Vann
1 dl
Sukker
3 ss
Svarte bønner
1 pakke
Kjøttdeig av storfe og svin med linser
300 g
Three spice
½–1 pakke
Persillade
½ pakke
(Sulfitt)
Olje
1 ts
Vann
1 dl
Jalapeño
⅓–1 stk
Lettmajones
1 pakke
(Egg)
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Persillade
½ pakke
(Sulfitt)
Lime
½–1 stk
Hjertesalat
1 stk
Rød paprika
1 stk
Tomat
1 stk
Maiskorn
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
658 kcal
Fett:
31 g
Karbohydrater:
51 g
Protein:
45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For en mildere dressing, kan du droppe jalapeñoen i dressingen.

 Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La løken trekke i laken frem til servering.
Skyll bønnene. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter og stek videre til kjøttdeigen er gjennomstekt. Krydre med tacokrydderet, ½ pakke av kryddermiksen og litt salt. Tilsett bønnene, 1 dl vann og kok opp. La kjøttblandingen stå på lav varme. 
Skyll og finhakk ⅓ av jalapeñoen. Bland sammen ønsket mengde av jalapeñoen, lettmajonesen, yoghurten og resten av kryddermiksen i en skål. Skyll og finriv limeskallet (kun det grønne) på et rivjern. Smak til med litt limeskall, limesaft og litt salt. Kutt resten av limen i båter og resten av jalapeñoen i tynne skiver, og ha det i en skål ved siden av.
Skyll og kutt hjertesalaten i grove biter. Skyll, rens og kutt paprikaen i terninger. Skyll og kutt tomaten i terninger. Sil av laken på maisen. Fordel salaten og grønnsakene på et stort fat. 
 Server salaten og ha kjøttet og bønnene ved siden av. Topp med den syltede rødløken, jalapeñodressingen og resten av jalapeñoen. 
180 g Kjøtt- og bønneblanding: 200 g Dressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 480 kcal.
God middag!