Okonomiyaki - japanske pannekaker med reker og avokado
Laktosefri

Okonomiyaki - japanske pannekaker med reker og avokado

Ny oppskrift
Under 40 min
12 Ingredienser
Okonomiyaki er japansk street food, og her får du dem med reker. Bedre fusion har du aldri smakt.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Skalldyr
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • hvetemel
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Grønnkål
50 g
Gulrot
1 stk
Hodekål
300 g
Ingefær
½ bit
Vårløk
½ pakke
Egg
2 stk
(Egg)
Hvetemel
150 g
(Hvete)
Salt
½ ts
Vann
1½–2 dl
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Avokado
1 stk
Vårløk
½ pakke
Aioli
1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Kinesisk wok- og dippsaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Reker
100 g
(Skalldyr)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
901 kcal
Fett:
53 g
Karbohydrater:
76 g
Protein:
30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For å enklere snu pannekakene, kan du legge et fat over, og så snu stekepannen rundt. La så pannekaken skli fra tallerkenen ned i stekepannen igjen.

Varm opp stekeovnen til 150 grader varmluft.
Fordel grønnkålen på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og salt. Stek grønnkålen midt i ovnen i 6–8 minutter, eller til den er sprø.
Skrell gulroten, og riv den på den grove siden av et rivjern. Kutt hodekålen i strimler. Skrell og finriv 1–2 ts av ingefæren på et rivjern. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Ha kålen, gulroten og halvparten av vårløken i en bolle og vend inn ½ ts salt. Tilsett eggene, ingefæren, 150 g hvetemel, 1½–2 dl vann og litt pepper, og rør til du har en tykk og jevn røre.     
 Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme. Rist sesamfrøene i omtrent 1 minutt, til de er gylne. Legg sesamfrøene over i en liten skål. Skjær et snitt rundt hele avokadoen, vri halvdelene fra hverandre, og fjern steinen. Løft forsiktig ut avokadokjøttet med en skje, og kutt det i skiver. 
 Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt olje. Ha pannekakerøren i stekepannen. Dytt røren godt ut i kantene, og stek pannekaken i 3–4 minutter, til den begynner å bli fast på oversiden. Snu pannekaken, og stek den i omtrent 2 minutter på den andre siden.  
Topp okonomiyakien med aiolien og dippsausen. Legg på avokadoskivene, rekene og resten av vårløken, og strø over den sprøstekte grønnkålen og de ristede sesamfrøene.
God middag!