Pannestekt hysefilet med kokte poteter, brokkoli og smørsaus
15-20

Pannestekt hysefilet med kokte poteter, brokkoli og smørsaus

Saftig fisk, lettkokte grønnsaker og deilig smørsaus - tradisjonelt, klassisk og veldig godt, og du har middag på bordet før du rekker å si «tidsklemma».

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Kokte poteter og brokkoli

brokkoli
Brokkoli
1 stk
småpoteter
Småpoteter
300 g

Pannestekt hysefilet

hysefilet
Hysefilet (Fisk)
325 g
Smør (Melk)
½ ss

Smørsaus

smørsaus
Smørsaus (Sulfitt, Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 418 kcal
  • Fett 18 g
  • Karbohydrater 30 g
  • Protein 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke fisken i ovnen sammen med potetene. Da har du fisken i en smurt ildfast form. Krydre den med salt og pepper, og topp med litt smør. Stek fisken i ovnen i 8–10 minutter.

  1. Kokte poteter og brokkoli: Ha potetene i en stor kjele, og dekk dem med lettsaltet vann. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke på lav varme i 18 minutter. Kutt brokkolien i buketter, og legg brokkolien oppå potetene i kjelen når det gjenstår omtrent 5 minutter av potetenes koketid. Dekk med lokk, og la det dampe seg mørt.
  2. Pannestekt hysefilet: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Tilsett ½ ss smør mot slutten av steketiden.  
  3. Smørsaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
  4. Vel bekomme!