Vegetar
Bakt gresskar- og bulgursalat med spinat
fetaost, cashewnøtter og yoghurtdressing4.01 (110)
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Cashewnøtter·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eplesider- eller hvitvinseddik
- olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
Bulgur
125 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Flaskegresskar
½ stk
Spinat
50 g
Appelsin
½ stk
Ajvar
½–1 pakke
Smør
1 ss
Rødløk
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
1 ts
Appelsin
½ stk
Yoghurt naturell
150 g
Fetaost
100 g
Cashewnøtter
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 717 kcal
- Fett:
- 30 g
- Karbohydrater:
- 84 g
- Protein:
- 27 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rødløken kan eventuelt kuttes i båter og bakes i ovnen sammen med gresskaret.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Tilbered bulguren som anvist på pakken, men ha grønnsaksbuljongen i vannet. Del gresskaret i to på langs og fjern frøene. Kutt bort skallet fra gresskaret og del fruktkjøttet i omtrent 3x3 cm store terninger. Fordel gresskarterningene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Bak gresskarterningene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gylne og møre.
Skrell og kutt rødløken i tynne ringer. Bruk gjerne en mandolin. Ha løken i en bolle, og bland inn 2 ss eddik, 1 ts sukker og litt salt. La løken marinere i laken frem til servering.
Skyll appelsinen og finriv skallet (kun det oransje) på et rivjern. Ha yoghurten i en serveringsskål og smak til med appelsinskallet, salt og pepper.
Skyll og tørk spinaten. Skrell appelsinen og kutt fruktkjøttet i terninger. Vend inn ønsket mengde av ajvaren og 1 ss smør i bulguren. Ta gresskaret ut av ovnen og vend inn bulguren, appelsinen og spinaten.
Smuldre fetaosten, grovknus cashewnøttene, og dryss dette over salaten.
God middag!