Kyllingfilet fra Ytterøy med stekt brokkoli og soppsaus

Kyllingfilet fra Ytterøy med stekt brokkoli og soppsaus

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt

Basisvarer:
  • Pepper
  • salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
  • vann
Poteter
400 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Kyllingfilet
350 g
Salt
Solsikke-/rapsolje
2–3 ss
Sjampinjong
100 g
Solsikke-/rapsolje
2–3 ss
Fløtesausbase
1 pakke
Vann
3 dl
Seterrømme
1 pakke
(Laktose)
Pepper
Kruspersille
1 bunt
Brokkoli
½ stk
Squash
½–1 stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Smør
1 ss
Potetkrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vask hendene før du starter. Finn frem skjærebrett og kniv. Legg litt vått papir under skjærebrettet så sklir det ikke så lett. Børst eventuell jord av soppen med en pensel og del den i to gjennom stilken. Nå er soppen klar til å stekes.

Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Kutt potetene i skiver eller båter, legg dem i en ildfast form og ha på olje og favorittkrydderet ditt. Stek potetene i ovnen til de er gylne og møre. Det tar omtrent 20–25 minutter.
Krydre gjerne kyllingbrystene med salt og pepper. Brun dem raskt i en stekepanne med olje. Legg filetene i en ildfast form, sett formen i ovnen og stek dem i omtrent 10–12 minutter. Kylling og poteter kan stekes samtidig.
Del sjampinjong i to. Varm opp litt olje i en kjele og stek soppen til den er gyllen. Ha i pakken med fløtesausbase, vann og seterrømme. La det småkoke til du får ønsket konsistens. Smak til med pepper, og dryss over hakket persille.
Kutt brokkoli i små buketter. Skrell stilken og del den i staver. Kutt også squashen i staver. Tilsett litt ny olje i stekepannen du stekte kyllingen i. Stek brokkolien i 2–3 minutter, tilsett squashen og stek videre i 2–3 minutter til, eller til grønnsakene er møre. Ha i smør og potetkrydder, og vend om.
Server kyllingbryst med soppstuing, brokkoli, squash og poteter.
God middag!