Kjøttboller med fløtesaus, kokte poteter, dampet kål og rørte tyttebær

Kjøttboller med fløtesaus, kokte poteter, dampet kål og rørte tyttebær

4.07 (137)
Under 20 min
6 Ingredienser
Dette er en norsk klassiker de fleste er kjent med. Dypp de gode kjøttbollene i fløtesausen og deretter i de rørte tyttebærene. Nam!

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • olje
  • salt
  • smør
Liste
Liste
Bilder
Småpoteter
300 g
Kjøttdeig av svin
300 g
Hvetemel
1 ss
(Hvete)
Salt
½ ts
Hodekål
300 g
Gulrøtter
400 g
Smør
1 ss
(Melk)
Fløtesaus
220 g
(Melk, Laktose)
Rørte tyttebær
60 g
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
705 kcal
Fett:
32 g
Karbohydrater:
64 g
Protein:
40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke kjøttbollene i stekepannen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 6–7 minutter, til de har fått en jevn stekeskorpe.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Kok potetene i lettsaltet vann i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Bland sammen kjøttdeigen, 1 ss hvetemel og ½ ts salt i en bolle. Ha litt vann på hendene, og form kjøttboller av kjøttdeigen. Legg kjøttbollene i en smurt ildfast form, og stek dem i ovnen i 10–12 minutter.
 Kutt hodekålen i båter. Skrell og kutt gulrøttene i to på langs, og så i biter på skrå. Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Vannet skal bare så vidt dekke grønnsakene. Ha i kålen, gulrøttene og 1 ss smør. Damp grønnsakene under lokk i 6–7 minutter.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
Server de rørte tyttebærene til retten.
God middag!