Elgkarbonader med lun byggkornsalat og tyttebærrømme
30-40

Elgkarbonader med lun byggkornsalat og tyttebærrømme

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • bygg,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper

Byggkornsalat

byggkorn
Byggkorn (Bygg)
125 g
rødbeter
Rødbeter
2 stk
rødløk
Rødløk
1 stk
grønnkål
Grønnkål
50 g
Olje
1 ts

Elgkarbonader og sopp

sjampinjong
Sjampinjong
200 g
elgkarbonader
Elgkarbonader (Melk, Laktose)
300–360 g
Olje
1 ts

Tyttebærrømme

lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g
rørte tyttebær
Rørte tyttebær
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 778 kcal
  • Fett 34 g
  • Karbohydrater 80 g
  • Protein 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rødløken kan stekes sammen med soppen om du heller ønsker det. Karbonadene kan varmes i stekeovnen i omtrent 8 minutter.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Byggkornsalat: Kok byggkornene som anvist på pakken. Skrell og kutt rødbetene i 2x2 cm terninger, og rødløken i båter. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper (se tips). Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre. Vend inn grønnkålen når det gjenstår 5 minutter av steketiden. 
  3. Elgkarbonader og sopp: Rens og kutt soppen i fire. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i omtrent 4 minutter, og krydre med litt salt og pepper. Ha soppen over på en tallerken, og stek karbonadene i omtrent 3 minutter på hver side. Ha soppen tilbake i stekepannen før servering.
  4. Tyttebærrømme: Bland sammen lettrømmen og de rørte tyttebærene i en skål. Smak til med litt salt og nykvernet pepper. 
  5. Byggkornsalat, fortsettelse: Bland sammen de kokte byggkornene med de ovnsbakte grønnsakene på et stort fat. Krydre med litt salt og pepper.  
  6. God middag! 
  1. Byggkorn: 120 g Grønnsaker: 150 g Karbonade: 1 stk Tyttebærrømme: 1 ss Energiinnhold: ca. 520 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).