Elgkarbonader med lun mathvetesalat og tyttebærrømme
Roede

Elgkarbonader med lun mathvetesalat og tyttebærrømme

3.97 (221)
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
Mathvete
1 pakke
(Hvete, Gluten)
Rødbeter
2 stk
Rødløk
1 stk
Grønnkål
50 g
Olje
1 ts
Sjampinjong
200 g
Elgkarbonader (inneholder svin)
300–360 g
(Melk, Laktose)
Olje
1 ts
Lettrømme
75 g
(Melk, Laktose)
Rørte tyttebær
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 693 kcal
  • Fett: 28 g
  • Karbohydrater: 74 g
  • Protein: 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rødløken kan stekes sammen med soppen om du heller ønsker det. Karbonadene kan varmes i stekeovnen i omtrent 8 minutter.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Kok mathveten som anvist på pakken. Skrell og kutt rødbetene i 2x2 cm terninger, og rødløken i båter. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper (se tips). Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre. Vend inn grønnkålen når det gjenstår 5 minutter av steketiden.  
Rens og kutt soppen i fire. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i omtrent 4 minutter, og krydre med litt salt og pepper. Ha soppen over på en tallerken, og stek karbonadene i omtrent 3 minutter på hver side. Ha soppen tilbake i stekepannen før servering.
Bland sammen lettrømmen og de rørte tyttebærene i en skål. Smak til med litt salt og nykvernet pepper. 
Bland sammen den kokte mathveten med de ovnsbakte grønnsakene på et stort fat. Krydre med litt salt og pepper.   
God middag! 
120 g Grønnsaker: 150 g Karbonade: 1 stk Tyttebærrømme: 1 ss Energiinnhold: ca. 540 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!