Roede
Elgkarbonader med lun mathvetesalat og tyttebærrømme
3.97 (221)
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Gluten·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
Mathvete
1 pakke
Rødbeter
2 stk
Rødløk
1 stk
Grønnkål
50 g
Olje
1 ts
Sjampinjong
200 g
Elgkarbonader (inneholder svin)
300–360 g
Olje
1 ts
Lettrømme
75 g
Rørte tyttebær
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 693 kcal
- Fett: 28 g
- Karbohydrater: 74 g
- Protein: 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rødløken kan stekes sammen med soppen om du heller ønsker det. Karbonadene kan varmes i stekeovnen i omtrent 8 minutter.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kok mathveten som anvist på pakken. Skrell og kutt rødbetene i 2x2 cm terninger, og rødløken i båter. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper (se tips). Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre. Vend inn grønnkålen når det gjenstår 5 minutter av steketiden.
Rens og kutt soppen i fire. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i omtrent 4 minutter, og krydre med litt salt og pepper. Ha soppen over på en tallerken, og stek karbonadene i omtrent 3 minutter på hver side. Ha soppen tilbake i stekepannen før servering.
Bland sammen lettrømmen og de rørte tyttebærene i en skål. Smak til med litt salt og nykvernet pepper.
Bland sammen den kokte mathveten med de ovnsbakte grønnsakene på et stort fat. Krydre med litt salt og pepper.
God middag!
120 g Grønnsaker: 150 g Karbonade: 1 stk Tyttebærrømme: 1 ss Energiinnhold: ca. 540 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!