Kyllingklubber med spanske poteter og appelsinsalat
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep
Basisvarer:
- Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- extra virgin olivenolje
- salt
- solsikke-/rapsolje
Kyllingklubber
600 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Middelhavskrydder
1 pakke
Salt
Poteter
350 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Aioli
1 pakke
Tomatsalsa
1 beger
Trippelsalat
½ pakke
Klasetomat
1 stk
Extra virgin olivenolje
1 ss
Appelsin
1 stk
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For mer autentiske poteter, stek dem med litt grovkuttet chili.
Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Legg kyllingklubbene på et stekebrett med bakepapir. Bland sammen olje, middelhavskrydder og salt. Fordel krydderblandingen over kyllingen, pass på at det er krydder rundt hele klubben.
Skyll potetene og del dem i to på langs. Kutt hvitløken i to. Legg potetene og hvitløken på et eget brett med bakepapir. Drypp over litt olje og krydre med salt og pepper. Sett brettene inn i ovnen og stek kylling og poteter til kyllingen er gjennomstekt og potetene er møre, i omtrent 30 minutter. Bytt gjerne plass på brettene underveis. Skru på grillfunksjonen i ovnen de siste 2–3 minuttene for å få sprøere skinn på kyllingen.
Skyll salaten og del den i biter. Del tomatene i terninger og kutt skallet av appelsinen. Skjær fruktkjøttet i biter. Bland sammen salat, tomater og appelsin og ha over olivenolje og eddik rett før servering. Om du ikke ønsker å blande alt sammen, server elementene hver for seg.
Når potetene er gylne og møre, topp dem med aioli og salsa. Eventuelt kan du servere alt hver for seg.
Server kyllingklubber med spanske poteter og appelsinsalat.
God middag!