Pastasalat med varmrøkt laks, sukkererter og egg
Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Sett over en kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta. Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 10 minutter. Del sukkerertene i to og la dem koke med pastaen det siste minuttet. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje eller smør.
Kok eggene i 8–10 minutter, kjøl dem ned i kaldt vann, skrell dem og del dem i to.
Kutt rødløk i tynne skiver. Bland løkskivene inn i pastaen. Del laksen i biter og vend bitene forsiktig inn.
Smak til pastasalaten med sitronsaft, olivenolje, salt og pepper. Pass på saltmengden ettersom laksen er litt salt fra før av.
Finhakk dill og bland den inn i lettrømmen.
Del cherrytomater i to og legg dem over salaten. Pynt med dill og kokt egg.
Ønsker du en mer kremet og rik variant, bland gjerne dilldressingen inn i salaten. Dressingen kan også fint serveres ved siden av slik at alle selv kan bestemme hvor mye de vil ha.
God middag!