25-35
Vegetar
Fattoush-libanesisk brødsalat med friske grønnsaker, kikerter og fetaost
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sennep,
- hvete,
- rug,
- melk
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Fattoush-salat
Fullkornspita (Hvete, Rug)
2 stk
Kryddermiks med fennikel og pepper (Sennep)
½ pakke
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Reddiker
1 pakke
Sjalottløk
1 stk
Kikerter
1 pakke
Salsa verde
½ pakke
Sitron
½ stk
Fetaost (Melk, Laktose)
50–100 g
Olje
1 ts
Ajvar
Ajvar
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 571 kcal
- Fett 26 g
- Karbohydrater 61 g
- Protein 24 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fattoush er en klassisk salat som er utbredt i hele Midtøsten. Nyt den i finværet!
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Fattoush-salat: Del pitabrødene i små biter. Fordel brødbitene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og kryddermiksen. Stek brødene i stekeovnen i omtrent 6–8 minutter, til de er sprø.
- Fattoush-salat, fortsettelse: Skyll hjertesalaten, tomaten, agurken og reddikene. Skrell sjalottløken, og kutt den og reddikene i tynne skiver. Kutt agurken og tomaten i terninger. Del hjertesalaten i mindre biter. Skyll kikertene i et dørslag. Skyll sitronen godt og riv sitronskallet (kun det gule) på et rivjern. Bland grønnsakene og kikertene sammen i en stor salatbolle, og vend inn brødbitene, salsa verden, sitronskallet, litt sitronsaft, salt og pepper. Fordel salaten på et stort fat, og smuldre over fetaosten.
- Ajvar: Server ajvaren ved siden av.
- Middagsrester? Ta vare på middagsrestene i en matboks i kjøleskapet, og spis dem til lunsj dagen etter.
- Fattoush-salat: 400 g Ajvar: 1 ss Energiinnhold: ca. 430 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).