20-30
Roede
Laktosefri
Glutenfri
Ovnsbakt laks med salsa verde, hodekål, gulrøtter og grovknuste poteter
Salsa verde og fisk er en god kombinasjon, og servert med ovnsbakt kål, er dette en smakfull og frisk middag.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- margarin
- salt
- pepper
Grovknuste poteter
Poteter
350 g
Mexican BBQ (Sulfitt)
½–1 pakke
Margarin (Melk)
½ ss
Ovnsbakte grønnsaker og laks
Hodekål
300 g
Gulrøtter
2 stk
Laksefilet (Fisk)
270 g
Salsa verde
½ pakke
Tilbehør
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 617 kcal
- Fett 35 g
- Karbohydrater 44 g
- Protein 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server gjerne salsa verden ved siden av. Den kan være litt sterk for de aller minste.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Grovknuste poteter: Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil av vannet, og grovknus potetene med en visp. Rør inn ½ ss margarin, og smak til med salt og ønsket mengde av det meksikanske grillkrydderet.
- Ovnsbakte grønnsaker og laks: Skyll kålen, og skrell gulrøttene. Kutt kålen og gulrøttene i strimler. Fordel grønnsakene i en stor ildfast form, og krydre med litt salt og pepper.
- Ovnsbakte grønnsaker og laks, fortsettelse: Legg fisken på toppen av grønnsakene fra punkt 3. Krydre fisken med salt, og fordel salsa verden på hvert av fiskestykkene. Stek fisken og grønnsakene i ovnen i 8–12 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren (se tips). Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
- Tilbehør: Kutt sitronen i båter, og server båtene til retten.
- Laks: 125 g Potet: 150 g Grønnsaker: 180 g Salsa verde: 1 ts Energiinnhold: ca. 500 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).