Ovnsbakt laks med salsa verde, hodekål, gulrøtter og grovknuste poteter
Roede
Laktosefri
Glutenfri

Ovnsbakt laks med salsa verde, hodekål, gulrøtter og grovknuste poteter

4.06 (738)
Under 30 min
7 Ingredienser
Salsa verde og fisk er en god kombinasjon, og servert med ovnsbakt kål, er dette en smakfull og frisk middag.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Margarin
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Mexican BBQ
½–1 pakke
(Sulfitt)
Margarin
½ ss
(Melk)
Hodekål
300 g
Gulrøtter
2 stk
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Salsa verde
½ pakke
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 617 kcal
  • Fett: 35 g
  • Karbohydrater: 44 g
  • Protein: 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server gjerne salsa verden ved siden av. Den kan være litt sterk for de aller minste.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil av vannet, og grovknus potetene med en visp. Rør inn ½ ss margarin, og smak til med salt og ønsket mengde av det meksikanske grillkrydderet.
 Skyll kålen, og skrell gulrøttene. Kutt kålen og gulrøttene i strimler. Fordel grønnsakene i en stor ildfast form, og krydre med litt salt og pepper. 
 Legg fisken på toppen av grønnsakene fra punkt 3. Krydre fisken med salt, og fordel salsa verden på hvert av fiskestykkene. Stek fisken og grønnsakene i ovnen i 8–12 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren (se tips). Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
 Kutt sitronen i båter, og server båtene til retten. 
125 g Potet: 150 g Grønnsaker: 180 g  Salsa verde: 1 ts Energiinnhold: ca. 500 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!