20-30
Vegetar
Hvit pizza med middagsost fra Rørosmeieriet, urtemarinert sopp, grønnkål og steinsoppesto
En nordisk pizza toppet med grønnkål og masse sopp. En pizza litt utenom det vanlige, men veldig god!
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- rug,
- melk
Basisvarer
- olje
- olivenolje
- eplesider- eller hvitvinseddik
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Urtemarinert sopp og grønnkål
Aromasopp
100 g
Grønnkål
100 g
Urtemiks
1 pakke
Olje
1 ss
Hvit pizza
Rødløk
½–1 stk
Urtedressing (Melk, Laktose)
1 pakke
Steinsoppesto (Melk, Laktose)
1 glass
Pizzabunner (Hvete, Rug)
2 stk
Middagsost (Melk, Laktose)
1 pakke
Salat
Tobladssalat
50 g
Olivenolje
1 ss
Eplesider- eller hvitvinseddik
½ ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 938 kcal
- Fett 44 g
- Karbohydrater 95 g
- Protein 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Urtemarinert sopp og grønnkål: Børst soppen fri for jord, og kutt den i tynne skiver. Skyll og tørk grønnkålen. Ha soppskivene og grønnkålen i en bolle, og vend inn urtemiksen og 1 ss olje.
- Hvit pizza: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Rør sammen urtedressingen og steinsoppestoen i en bolle.
- Urtemarinert sopp og grønnkål, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og stek soppen og grønnkålen i 3 minutter. Krydre med salt og pepper.
- Hvit pizza, fortsettelse: Legg pizzabunnene på stekebrett med bakepapir. Smør urtedressingen og steinsoppestoen utover pizzabunnene. Smuldre middagsosten over pizzabunnene, og topp med grønnkålen, soppen og rødløken. Stek pizzaene i 10–12 minutter.
- Salat: Skyll og tørk salaten. Ha den i en salatbolle, og vend inn 1 ss olivenolje og ½ ss eplesidereddik.
- God middag!