Bakt gresskar- og bulgursalat med spinat, fetaost, cashewnøtter og yoghurtdressing
25-35
Vegetar

Bakt gresskar- og bulgursalat med spinat, fetaost, cashewnøtter og yoghurtdressing

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • cashewnøtter,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • sukker
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Bakt gresskar- og bulgursalat med spinat

bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
flaskegresskar
Flaskegresskar
½ stk
spinat
Spinat
50 g
appelsin
Appelsin
½ stk
ajvar
Ajvar
½–1 pakke
Smør (Melk)
1 ss

Marinert rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
1 ts

Yoghurtdressing

appelsin
Appelsin
½ stk
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
tyrkisk krydder
Tyrkisk krydder
½–1 pakke

Topping

fetaost
Fetaost (Melk, Laktose)
100 g
cashewnøtter
Cashewnøtter (Cashewnøtter)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 728 kcal
  • Fett 31 g
  • Karbohydrater 86 g
  • Protein 28 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt rødløken i båter og bak den i ovnen sammen med gresskaret.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Bakt gresskar- og bulgursalat med spinat: Kok bulguren etter anvisningen på pakken, men ha grønnsaksbuljongen i vannet. Del gresskaret i to på langs og fjern frøene. Kutt bort skallet fra gresskaret og del fruktkjøttet i omtrent 3x3 cm store terninger. Fordel gresskarterningene på et stekebrett dekket med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Bak gresskarterningene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gylne og møre.  
  3. Marinert rødløk: Skrell og kutt rødløken i tynne ringer. Bruk gjerne en mandolin. Ha løken i en bolle, og bland inn 2 ss eddik, 1 ts sukker og litt salt. La løken marinere i laken frem til servering. 
  4. Yoghurtdressing: Vask og tørk appelsinen godt, og finriv skallet. Ha yoghurten i en serveringsskål og smak til med salt, pepper, revet appelsinskall og tyrkisk krydder. 
  5. Bakt gresskar- og bulgursalat med spinat, fortsettelse: Skyll og tørk spinaten. Skrell appelsinen og kutt fruktkjøttet i terninger. Vend inn ønsket mengde ajvarsaus og 1 ss smør i bulguren. Ta brettet med gresskar ut fra ovnen og vend inn bulguren, appelsinen og spinaten. 
  6. Topping: Smuldre fetaosten og grovknus cashewnøttene, og dryss dette over salaten. God middag!