Elgkarbonader med potetmos, sjysaus og tyttebær
15-20
Glutenfri

Elgkarbonader med potetmos, sjysaus og tyttebær

Smaken av varme karbonader i en fyldig sjysaus fører minnene tilbake til bestemors kjøkken. Godt og nostalgisk – husmannskost på sitt beste.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • salt
  • olje

Potetmos

potetmos
Potetmos (Melk, Laktose)
500 g

Elgkarbonader og sjysaus

elgkarbonader
Elgkarbonader (Melk, Laktose)
360 g
sjysaus
Sjysaus (Melk)
1 pakke

Kokte brokkoli- og blomkålbuketter

brokkoli- og blomkålbuketter
Brokkoli- og blomkålbuketter
300 g

Tilbehør

rørte tyttebær
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 781 kcal
  • Fett 42 g
  • Karbohydrater 64 g
  • Protein 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Karbonadene kan også varmes i 10–12 minutter i stekeovnen ved 180 grader varmluft. Sausen kan varmes opp i en kjele for seg selv.

  1. Kok opp en kjele med vann til potetmosen, og en kjele med lettsaltet vann til brokkoli- og blomkålbukettene.
  2. Potetmos: Legg pakken med potetmos i det kokende vannet, og la den småkoke i 10–15 minutter.
  3. Elgkarbonader og sjysaus: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene i 3–4 minutter på hver side. Hell over sjysausen, og kok opp.
  4. Kokte brokkoli- og blomkålbuketter: Kok brokkoli- og blomkålbukettene i 3–4 minutter. Hell av vannet.
  5. Tilbehør: Server de rørte tyttebærene til retten.