Vegetar
Linguine med ovnsbakte cherrytomater i ajvarsaus, sprø kikerter og fetaost
4.09 (265)
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Pastavann
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
Cherrytomater
250 g
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Ajvar
1 pakke
Oregano
1 pakke
Pasta
200 g
Spinat
50 g
Pastavann
½ dl
Kikerter
1 pakke
Persillade
1 pakke
Fetaost
100 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 799 kcal
- Fett: 32 g
- Karbohydrater: 95 g
- Protein: 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ønsker du å spare litt tid? Varm kikertene i formen med tomatene i ovnen.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp 2 liter vann i en kjele.
Skyll cherrytomatene, og ha dem i en ildfast form. Vend inn balsamicovinaigretten, ajvarsausen, basilikum- og oreganokrydderet, litt salt og pepper. Stek tomatene nederst i ovnen i omtrent 15 minutter. Knus tomatene når de er ferdigstekte, og bland godt.
Tilbered pastaen som anvist på pakken i kjelen fra punkt 1. Skyll spinaten.
Ha kikertene i en sil, og skyll dem i kaldt vann. Fordel kikertene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og kryddermiksen. Stek kikertene i ovnen, over tomatene, i omtrent 15 minutter.
Hell vannet av den ferdigkokte pastaen, men spar på ½ dl av pastavannet. Bland pastaen, pastavannet
og spinaten med de ovnsbakte cherrytomatene.
Topp retten med kikertene, og smuldre over fetaosten.
God middag!