Kyllingfilet med ovnsbakte poteter, sellerirot og peppersaus
35-45
Roede
Glutenfri

Kyllingfilet med ovnsbakte poteter, sellerirot og peppersaus

Saftig kyllingfilet med sesongens ovnsbakte rotgrønnsaker og peppersaus. Sunn hverdagskos for hele familien!

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ovnsbakte grønnsaker

poteter
Poteter
350 g
gulrøtter
Gulrøtter
400 g
sellerirot
Sellerirot (Selleri)
300 g
rødløk
Rødløk
1 stk
oregano
Oregano
1 pakke
Olje
1 ts

Ovnsbakt kylling

kyllingfilet
Kyllingfilet
300 g
Olje
1 ts

Peppersaus

peppersaus
Peppersaus (Melk, Laktose)
½–1 pakke

Servering

bladpersille
Bladpersille
1 bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 535 kcal
  • Fett 11 g
  • Karbohydrater 55 g
  • Protein 54 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett inn et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste, og stek den til kjernetemperaturen ligger på 65 grader. La kyllingen hvile i 5–10 minutter, før du skjærer den opp i tynne skiver.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte grønnsaker: Skyll potetene. Skrell gulrøttene, selleriroten og rødløken. Kutt potetene i fire, rotgrønnsakene i jevnstore staver og rødløken i grove båter. Fordel potetene og grønnsakene på et stekebrett med bakepapir. Vend inn olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 25–30 minutter, til de er gjennomstekte. Bland basilikum- og oreganokrydderet inn når det gjenstår omtrent 5 minutter av grønnsakene steketid. 
  3. Ovnsbakt kyllingfilet: Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Legg kyllingen over i en ildfast form, og stek den i ovnen i 8–10 minutter (se tips). Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingen.
  4. Peppersaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Hell stekesjyen fra de ovnsbakte grønnsakene over i sausen.
  5. Servering: Skyll, tørk og grovhakk persillen, og strø den over retten ved servering. 
  1. Kylling: 125 g Poteter: 150 g Grønnsaker: 180 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 430 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).