Vegetarisk chili sin carne med fullkornsris, guacamole og koriander
25-35
Roede
Glutenfri
Vegetar

Vegetarisk chili sin carne med fullkornsris, guacamole og koriander

"Chili sin carne" betyr chili uten kjøtt, og denne vegetarretten er full av smak. Server en sunn vegetargryte med smak av Mexico til hele familien.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • sukker
  • salt
  • pepper

Fullkornsris

fullkornsris
Fullkornsris
125 g

Chili sin carne

gul løk
Gul løk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
rød chili
Rød chili
½–1 stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk
maiskorn
Maiskorn
1 pakke
svarte bønner
Svarte bønner
1 pakke
three spice
Three spice
½–1 pakke
hakkede tomater
Hakkede tomater
1 boks
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
1–2 dl
Olje
1 ts
Sukker
1 ts

Tilbehør

lime
Lime
1 stk
koriander
Koriander
1 bunt
guacamole
Guacamole
½–1 pakke
lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 705 kcal
  • Fett 26 g
  • Karbohydrater 94 g
  • Protein 24 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilpass mengden chili og tacokrydder til din og familiens gane. Krydre gjerne gryten med Tabasco og litt mørk sjokolade for et rikere smaksbilde.

  1. Fullkornsris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Chili sin carne: Skrell og finhakk løken og hvitløken. Finhakk chilien. Rens og kutt paprikaen i grove biter. Sil laken av maisen og bønnene i et dørslag, og skyll dem i kaldt vann.
  3. Chili sin carne, fortsettelse: Varm opp en vid kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken, chilien, paprikaen og tacokrydderet i et par minutter, til løken er blank (se tips). Tilsett bønnene, maiskornene, de hakkede tomatene, grønnsaksbuljongen og 1–2 dl vann, og kok opp. La gryten småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med litt sukker, salt, pepper og eventuelt mer av tacokrydderet. 
  4. Tilbehør: Kutt limen i båter. Skyll, rist og grovhakk korianderen. Server limebåtene, korianderen, guacamolen og lettrømmen til retten.
  5. God middag! 
  1. Chili sin carne: 450 g Ris: 100 g Lettrømme: 1 ss Guacamole: 1 ss Energiinnhold: ca. 440 kcal.  For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).