20-30
Glutenfri
Vegetar
Rødbetekarbonader med bakte poteter, fetaostkrem og tomat- og spinatsalat
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
Bakte poteter
Poteter
350 g
Smør (Melk)
½ ss
Fetaostkrem
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
Fetaost (Melk, Laktose)
½ pakke
Rødbetekarbonader
Rødbetburger med timian og hvitløk
1 pakke
Tomatsalat med eple og spinat
Spinat
50 g
Tomat
1 stk
Norsk eple
½–1 stk
Fetaost (Melk, Laktose)
½ pakke
Balsamicovinaigrette
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 624 kcal
- Fett 35 g
- Karbohydrater 54 g
- Protein 24 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
- Bakte poteter: Skyll og del potetene i to. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre.
- Fetaostkrem: Ha yoghurten og halvparten av fetaosten i et litermål, og kjør det sammen til en glatt krem. Smak til med litt pepper.
- Rødbetekarbonader: Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek rødbeteburgerne i 1–2 minutter på hver side.
- Tomatsalat med eple og spinat: Skyll spinaten og tomaten. Tørk spinaten lett og del tomaten i båter. Skyll eplet, kutt det i to på langs og deretter i tynne skiver. Bland sammen spinaten, eplet, tomaten og balsamicovinaigretten i en serveringsskål. Smuldre resten av fetaosten over salaten.
- Bakte poteter, fortsettelse: Ta ut formen av ovnen og ha i ½ ss smør. Vend godt rundt, så smøret smelter rundt på potetene.
- Vel bekomme!