Rødbetekarbonader med bakte poteter, fetaostkrem og tomat- og spinatsalat
20-30
Glutenfri
Vegetar

Rødbetekarbonader med bakte poteter, fetaostkrem og tomat- og spinatsalat

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper

Bakte poteter

poteter
Poteter
350 g
Smør (Melk)
½ ss

Fetaostkrem

yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
fetaost
Fetaost (Melk, Laktose)
½ pakke

Rødbetekarbonader

rødbetburger med timian og hvitløk
Rødbetburger med timian og hvitløk
1 pakke

Tomatsalat med eple og spinat

spinat
Spinat
50 g
tomat
Tomat
1 stk
norsk eple
Norsk eple
½–1 stk
fetaost
Fetaost (Melk, Laktose)
½ pakke
balsamicovinaigrette
Balsamicovinaigrette
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 624 kcal
  • Fett 35 g
  • Karbohydrater 54 g
  • Protein 24 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. 
  2. Bakte poteter: Skyll og del potetene i to. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre.
  3. Fetaostkrem: Ha yoghurten og halvparten av fetaosten i et litermål, og kjør det sammen til en glatt krem. Smak til med litt pepper.
  4. Rødbetekarbonader: Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek rødbeteburgerne i 1–2 minutter på hver side.
  5. Tomatsalat med eple og spinat: Skyll spinaten og tomaten. Tørk spinaten lett og del tomaten i båter. Skyll eplet, kutt det i to på langs og deretter i tynne skiver. Bland sammen spinaten, eplet, tomaten og balsamicovinaigretten i en serveringsskål. Smuldre resten av fetaosten over salaten.
  6. Bakte poteter, fortsettelse: Ta ut formen av ovnen og ha i ½ ss smør. Vend godt rundt, så smøret smelter rundt på potetene.
  7. Vel bekomme!