20-30
Grillet kyllinggyroskjøtt i multibrød med grønnsaker og tzatziki
Kos deg med en smak av Hellas - gresk gyros med grillet kjøtt, steinovnsbakt brød og hjemmelaget tzatziki. En rask og god familiefavoritt.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- hvete,
- rug,
- melk
Basisvarer
- olivenolje
- salt
- pepper
- olje
Tzatziki og multibrød
Agurk
½ stk
Yoghurt (Melk, Laktose)
150 g
Kryddermiks med hvitløk og persille (Sulfitt)
1 pakke
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
4 stk
Grillet gyroskjøtt
Kyllinggyros
300 g
Salat
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Hjertesalat
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 865 kcal
- Fett 36 g
- Karbohydrater 88 g
- Protein 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Varm kjøttet på grillen i stedet! Brett et ark med aluminiumsfolie to ganger, og legg det mellom grillristen og kjøttet. Grill kjøttet i 7–8 minutter, til det er gjennomvarmt.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Tzatziki: Riv agurken på den grove siden av et rivjern. Strø litt salt over agurken, og la den stå i omtrent 5 minutter før du presser ut vannet. Bland agurken, yoghurten og kryddermiksen sammen i en serveringsskål.
- Multibrød: Stek multibrødene som anvist på pakken.
- Grillet gyroskjøtt: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter, til det har fått en jevn stekeskorpe. Hold kjøttet varmt i stekepannen frem til servering.
- Salat: Skrell rødløken, og kutt tomaten, agurken og rødløken i skiver. Skyll og tørk salaten. Fordel alle grønnsakene på et stort fat, og vend inn litt olivenolje og nykvernet, sort pepper.