Pasta carbonara med bacon og grønne erter
4.16 (4228)
Under 20 min
9 Ingredienser
Carbonara er en klassisk italiensk pastafavoritt med sprøstekt bacon, friske, grønne erter og en god kremet saus.
Carbonara er en klassisk italiensk pastafavoritt med sprøstekt bacon, friske, grønne erter og en god kremet saus.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- pepper
- olje
- olivenolje
Pasta
200 g
Gul løk
1 stk
Baconterninger
150 g
Matfløte
2 dl
Grønne erter
125 g
Egg
1 stk
Tobladssalat
100 g
Tomat
1 stk
Revet Grande Premium
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 957 kcal
- Fett: 46 g
- Karbohydrater: 87 g
- Protein: 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hold av litt av kokevannet fra pastaen i en liten kopp. Skulle sausen bli for tykk, sper du bare med kokevannet. Pass på temperaturen når du blander eggene og fløten sammen: Er fløten for varm, kan eggene klumpe seg og retten vil fremstå som tørr. Da er litt av kokevannet godt å ha.
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Skrell og kutt løken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconet i omtrent 4–5 minutter, til det er sprøtt. Tilsett løken, og stek videre i et par minutter, til den er litt gyllen. Ha i matfløten, og la pastasausen småkoke i omtrent 5 minutter. Vend inn ertene, og smak til med salt og pepper. Knekk egget, skill eggeplommen fra eggehviten, og vend eggeplommen inn i pastasausen rett før servering.
Skyll og tørk salaten. Skyll og kutt tomaten i terninger. Bland sammen salaten og tomatterningene i en salatbolle, og smak til med olivenolje rett før servering.
Bland sausen inn i den ferdigkokte pastaen, og topp med den revne osten og grovkvernet pepper.
God middag!