Marokkansk kyllinggryte med bulgur, mandler og raita
4.11 (115)
Under 30 min
13 Ingredienser
Søte smaker, aromatiske kryddere og gode råvarer kjennetegner det populære, marokkanske kjøkkenet. Her får du alt dette i én rett.
Søte smaker, aromatiske kryddere og gode råvarer kjennetegner det populære, marokkanske kjøkkenet. Her får du alt dette i én rett.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Mandler·
- Melk·
- Nøtter
Basisvarer:
- Olivenolje
- vann
- olje
- salt
- pepper
Honning
1 pakke
Tyrkisk krydder
½ pakke
Røkt chilimix
⅓ pakke
Rødløk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Kyllinggyros
300 g
Tomatpuré
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Olivenolje
2 ss
Vann
4 dl
Bulgur
125 g
Tyrkisk krydder
½ pakke
Tranebær
1 pakke
Mandelskiver
½–1 pakke
Raita
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 897 kcal
- Fett: 49 g
- Karbohydrater: 73 g
- Protein: 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rist gjerne mandelskivene i en tørr og middels varm stekepanne, til de får litt farge. Om du har en sitron liggende, passer det godt å presse litt sitronsaft over retten. Vend gjerne inn 1 ss smør i bulguren for ekstra god smak.
Bland honningen, 2 ss olivenolje, det tyrkiske krydderet og ⅓ av pakken med chilikrydderet til en krydderolje i en skål. Skrell og finhakk rødløken. Skrell og kutt gulrøttene i terninger.
Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen, løken og gulrøttene i 2 minutter. Tilsett krydderoljen og tomatpuréen, og stek videre i 2 minutter.
Ha i buljongen og 4 dl vann. Kok opp, og la gryten småkoke under lokk på middels lav varme i 15 minutter. Rør om underveis, så gryten ikke svir seg. Ta av lokket, og kok gryten uten lokk i 5 minutter til. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer chilikrydder.
Tilbered bulguren som anvist på pakken, men tilsett resten av det tyrkiske krydderet i kokevannet. Vend inn tranebærene når bulguren er ferdigkokt.
Topp retten med mandelskivene og raitaen.
God middag!
God middag!